Деякі їстівні гриби можуть нести небезпеку. Про те, які гриби краще не зривати в лісі, розповів кандидат біологічних наук і міколог Михайло Вишневський.
Читайте Знай в Google News!
Фахівець пояснив, що токсичний вплив на людину можуть надати старі і трухляві гриби їстівних видів.
"щоб гриб заподіяв токсичну шкоду, він повинен бути старим, бути поїдений личинками комах, а також зворушений пліснявими і невидимими патогенами типу одноклітинних паразитичних амеб", — перерахував Вишневський.
Він пояснив, що досвідчені грибники навіть не подумають покласти такий хворий гриб собі в кошик. Однак деякі люди можуть збирати такі гриби і переконувати себе, що ніжка або капелюшок проїдені "зовсім небагато". Крім того, люди вдома відмочують їх в солоній воді, щоб прогнати черв'яків. Вчений зазначає, що загрозу становлять виділення цих комах і тому солоною водою ситуацію не виправити.
Реєстрація почалася: українці отримають по 3600 гривень щомісяця
Мобілізація омине ще дві категорії українців: у "Резерв+" готують важливі зміни
Перекази на картку: змусять платити податки навіть за членів родини
Новий етап мобілізації у серпні: хто з українців – пріоритетна ціль для ТЦК
"навіть якщо вдасться якимись засобами вигнати самих личинок, то від виділень всередині грибів не позбутися",-підкреслив міколог.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, лісник поділився секретами, як запастися багатим урожаєм.
Як повідомляв Знай. ua, як заготовити рижики, грузді, вовнянки, сироїжки.
Також Знай. ua писав, що ікра з опеньків і моркви на зиму, простий рецепт ситної і смачної консервації.