Міністри зовнішніх справ низки країн, а також навіть окремі глави держав вислови співчуття Україні з приводу авіакатастрофи літака АН-26 під Харковом, в результаті якої загинуло 19 курсантів і 7 офіцерів ЗСУ.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє видання Сегодня.

Так, слова співчуття написав на своїй сторінці у соціальній мережі Twitter міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау.

"З глибоким жалем дізнався про трагічну катастрофу українського військового літака. Висловлюю найглибші співчуття сім'ям загиблих і всьому українському народу", - йде мова у дописі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

З подібною заявою виступив і голова МЗС Литви Лінас Антанас Лінкявічю:

"Мої найглибші співчуття близьким загиблих в авіакатастрофі під Харковом. У цей непростий час ми підтримуємо народ нашої братської України", - заявив він.

Також висловив співчуття і міністр зовнішніх справ Естонії:

"Страшна новина про катастрофу військового літака під Харковом в Україні. Мої найщиріші співчуття і щирі співчуття сім'ям загиблих, які перебували на борту цього трагічного рейсу".

Надійшли співчуття і зі Скандинавського півострова: з Данії та Швеції, а також з низки інших країн ЄС: Австрії, Латвії, Словенії та Болгарії.

Однак співчуття надходили не тільки з ЄС. Наприклад, міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу висловив співчуття українцям і запевнив, що розділяє горе родичів загиблих.

Серед голів держав слова підтримки надійшли від "де-факто" президента Білорусі Олександра Лукашенка та президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, "Відмова двигуна, особи загиблих і останнє повідомлення": з'явилися нові деталі трагедії під Чугуєвом з юними курсантами.

Як повідомляв "Знай.ua", дивом врятований під Чугуєвом боєць загинув, Зеленський терміново примчав до Харкова.

Знай.ua писав, 800 годин, 10 злетів і посадок-стали відомі останні слова пілота АН-26, який розбився в Чугуєві

.