Українські заробітчани навіть в умовах карантину і закритих кордонів продовжують виїжджати в ЄС, а на кордоні України та Угорщини стоять кілометрові черги.

Журналісти телеканалу "Україна 24" Юрій Гула та Олена Гончаренко провели експеримент — вирушили до Європи, зображуючи заробітчан, та викрили схему незаконного виїзду.

Читайте Знай в Google News!

Так, своєю історією поділився українець Микола Шевчук, якому вдалося в'їхати до Польщі в розпал карантину. Чоловік має польську "карту побиту", що дає право законно перебувати і працювати в Польщі певний час. Шевчук каже, що проходив кордон близько 8 годин приватним мікроавтобусом, пасажирам вимірювали температуру.

Однак він уточнює, що навіть без цієї картки потрапити в Європу можна, в інтернеті повно оголошень, де пропонують, відвести, забрати і навіть зробити документи.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"аналізи, дорога, ПЛР-тести, бронювання готелю, дорога на місце до Варшави. Розрахунок вже після перетину кордону. Без завдатку, без нічого-це коштує 200 євро. Ми собі там маємо "лазівку". Розраховуємося, платимо трохи, ділимося і їдемо без черги", - розповіли журналістам, які подзвонили по оголошенню.

У журналістів попросили тільки фото паспортів, щоб всупереч карантинним заборонам оформити їх на роботу в ЄС. Юрій і Олена, щоб убезпечити свої паспортні дані, змінили серію і кілька букв у прізвищі. На виготовлення документів відведено день-навіть на паспорти, яких не існує. Перевізник стверджує, що проблем не буде.

Зі Львова до Варшави всього 400 кілометрів, але там змусять сидіти на карантині. Тому журналістам запропонували альтернативний маршрут - через Угорщину. Він довший майже вдвічі і дорожчий, але без самоізоляції.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українські заробітчани намагаються прорватися до Німеччини, але безуспішно, людей масово затримують.

Як повідомляв Знай. ua, заборона на в'їзд іноземцям, Україна прийняла остаточне рішення.

Також Знай. ua писав, що з Німеччини масово виганяють українських заробітчан-як не потрапити в пастку.