На Камчатці сталося справжнє екологічне лихо, яке Грінпіс визнав катастрофою. Жителі жителі Північно-Курильська Сахалінської області виявили уздовж берега острова Парамушир трупи сотень морських тварин. Про це стало відомо як з повідомлення місцевого телеканалу АСТВ, так і по постах жителів регіонів в соціальній мережі Facebook.

“Сталося страшне-в наш Тихий океан на Камчатці стався витік чогось отруйного. Все дно-мертве. Восьминоги, риба, морські зірки і їжаки — всі мертві від мису Наличева до Авачинської бухти. А це більше 40 км", - написала місцева мешканка у Фейсбуці.

"Берег усипаний мертвими восьминогами, морськими їжаками, крабами, молюсками, камбалою. Навряд чи це пов'язано зі штормом: негода у нас через день, але нікого так масово не викидає", — розповів журналістам місцевого телебачення очевидець. Жителі розповіли, що в районі Халактирського пляжу змінився колір води — океанське середовище стало небезпечним в тому числі для здоров'я людей.

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

У Грінпіс визнали, що сталася справжня екологічна катастрофа. Представники суспільства звернулися відразу в чотири відомства з вимогою розслідувати інцидент — в Росприроднагляд, Росспоживнагляд, Міноборони і Генпрокуратуру розслідувати її: "Масштаб забруднення досі не визначений, але той факт, що мертвих тварин знаходять по всьому узбережжю, підтверджує серйозність ситуації".

30 Вересня на сайті уряду Камчатського краю з'явилося повідомлення що в районі Халактирського пляжу було виявлено перевищення допустимої концентрації фенолу в два рази і нафтопродуктів-в чотири рази. Т. В. О. міністра природних ресурсів та екології Олексій Кумарьков пообіцяв надати повну інформацію не пізніше 2 жовтня.

У п'ятницю уряд краю повідомив, що загибель морських тварин зафіксована в бухті Бабина і у Великій і Малій табірних бухтах. За попередньою версією, це сталося через скидання нафтопродуктів з суден, що проходять.

3 жовтня з'явилася інформація про те, що отруєння води в районі Халактирського пляжу могло бути викликане витоком нафтопродуктів з комерційного танкера.

«За попередніми даними, повз пляж пройшов по морському шляху Комерційний танкер з течією, яка була усунена, але це призвело до розливу нафтопродуктів, що містять фенол», — сказав співрозмовник російським ЗМІ.

Нагадавши, Да Вінчі підказав вченим нову дату "кінця світу": "все живе помре..."

Також портал " Знай.ІА " писав, що осколки планети-ката мчать прямо на голови мільярдам людей.