На жаль, не всі українці знають алгоритм дій при наявності у них симптомів коронавірусу. Критично важливо дотримуватися офіційної інструкції, адже вона максимально працює на те, щоб зменшити вірогідність зараження вірусом інших людей. Якщо вас направляють у лабораторію здати тест - це порушення, про нього варто повідомити відповідні інстанції.

Читайте Знай в Google News!

Максим Степанов, міністр охорони здоров'я, провів брифінг 5 жовтня, на якому чітко розписав усі дії алгоритму. Отже, якщо ви спостерігаєте у себе симптоми хвороби, вам варто: по-перше, звернутися до сімейного лікаря, по-друге, отримати підтвердження від нього, що ваші симптоми справді схожі на симптоми при коронавірусі, по-третє, очікувати на приїзд мобільної бригади, організованої спеціально для того, щоб брати у гіпотетичних хворих аналіз. Міністр підкреслив: “Сімейний лікар не повинен відправляти вас у подорож по лабораторіях, але відправити до вас мобільну бригаду У нас в країні спеціально створено мобільні бригади, які в повному обсязі фінансуються Національною службою здоров'я і з ними укладено відповідні договори.

Вони мають достатньо відповідних навичок і тестів, щоби провести ці аналізи якісно”.

COVID-19, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Після того як ви отримаєте результати, ваш сімейний лікар дасть вам рекомендації, яких слід ретельно дотримуватися. Якщо вас залишили вдома і у вас підвищилася температура, затруднилось дихання - викликайте 103, вони відвезуть вас у лікарню, яка спеціалізується на хворих з коронавірусом.

Міністр наголосив, якщо ваш лікар поводить себе інакше - телефонуйте на: “гарячі лінії департаменту охорони здоров'я або органи місцевого самоврядування або гарячу лінію Міністерства охорони здоров'я. Щоби ми передавали інформацію в підрозділи, чи в Національну службу здоров'я для реагування, тому що в нас є чітко окреслений алгоритм"

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.