Як наслідок настання пікового періоду споживання блакитного палива, в Україні тариф на газ взимку може зрости з 5,3 до 7 грн за кубометр. Про таке подорожчання заговорили українські аналітики.

Читайте Знай в Google News!

Аналітик Єгор Комов вважає, що вже в грудні на ринку вартість кубометра може скласти 7 грн. Це значно менше, ніж торішня ціна, але при цьому більше, ніж українці платять зараз, пише портал UAZMI.

Газова конфорка, фото pixabay

"Газ це товар, на вартість якого впливають всі ті ж закони ринку. З початком опалювального сезону попит на газ зростає, більше покупців при тому ж обсязі, значить, вище буде ціна. Зараз з'являються ринкові механізми, наприклад, є можливість перейти на річні тарифи і платити за однією і тією ж вартістю. Тоді ціна рости не буде", – пояснює аналітик. Єгор Комов

Популярні новини зараз

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Фахівець пояснив, як можна поміняти постачальника газу. Для цього потрібно знайти його офіс або сайт і подати заяву. До якої прикріпити: документ на право власності (право користування), останню платіжку, копію паспорта та ІПН. Підтвердження про те, що ви успішно поміняли постачальника, доведеться чекати до 21 дня.

Сплата комунальних послуг, фото: кадр з відео

В Україні з 1 серпня 2020-го відкрито вільний ринок газу для населення. Тепер "Нафтогаз" не зобов'язаний продавати блакитне паливо за встановленими урядом тарифами. Щобільше, є різні постачальники і можна вільно вибирати, у кого і за якою ціною купувати. Детальніше про це розповіла аналітик Української енергетичної біржі Оксана Запорізька.

"Ціна зросте тому, що змінюється сезон. Як правило, це відбувається з наближенням зими. В яких межах вона буде знаходиться – зараз сказати складно, але очікувано, що її рівень буде нижче, ніж минулої зими. Нині сформовані високі запаси природного газу в сховищах, а на зниження попиту вплинула пандемія коронавірусу",- пояснила вона. Оксана Запорізька

Комунальні тарифи, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Україні МВС ввело водійські права і техпаспорт нового зразка: як довго будуть дійсними старі документи

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"