В Україні перша хвиля коронавірусної інфекції закінчиться тільки навесні 2021 року. Вона буде м'якше і без ускладнень, як в Європі. Про це заявив імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський.

Читайте Знай в Google News!

Медик вважає, що зростання кількості хворих піде на спад тільки в квітні-травні 2021 року.

"Зараз у нас спостерігається приблизно та стадія розвитку епідемії, що була навесні в Італії та Іспанії, тобто активний початок першої хвилі. Але якщо у них відзначалося 700-800 летальних випадків в день, у нас, на щастя, – в межах 100. Це трохи м'якший варіант, ніж навесні в Європі та Нью-Йорку. Однак залишається ймовірність більш важкого сценарію з 200-300 смертей на добу. Але, на мій погляд, на такий рівень, як у Європі, ми не вийдемо", - сказав лікар.

Він додав, що перша хвиля коронавірусу в Україні завершиться тільки навесні 2021 року, і, щоб знизити зростання захворюваності потрібно адаптувати карантинні заходи для захисту групи ризику.

Популярні новини зараз

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Переплатять за комуналку всі, якщо не встигнуть вчасно: українців попередили про лічильники

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Показати ще

"Більш м'яка течія пов'язана у нас з тим, що протягом останніх семи місяців люди багато чому навчилися. Реально дотримуються норми дистанціювання. Крім того, деяка частина населення, на мій погляд, від 5% до 10% населення вже була інфікована і тепер грає роль імунної прошарку в суспільстві. Щоб мінімізувати втрати, владі треба адаптувати карантин у бік захисту груп ризику. Потрібні більш серйозні точкові заходи для захисту людей, яким загрожує більш важкий перебіг хвороби і летальний результат. Тоді протягом першої хвилі і далі буде більш м'яким. Завершитися вона повинна в квітні-травні наступного року із закінченням холодного сезону", - зазначив Волянський.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Українка розповіла, як лікарні наживаються на хворих з covid-19.

Як повідомляв Знай. ua, гроші не пахнуть, українцям масово продають фальшиві аналізи, туроператори в темі.

Також Знай. ua писав, що у Львові коронавірус обірвав життя вчительки, її обожнював весь клас.