Відома українська письменниця Оксана Забужко у своєму Facebook висловилася про жахливий акт самоспалення українського воїна Миколи Микитенка. Вона жорстко пояснила людям вчинок фронтовика і попросила його не засуджувати. Нагадаємо, Микола Микитенко в ніч на 11 жовтня на Майдані в Києві облив себе горючою рідиною і підпалив. Він отримав 90% опіків тіла і помер у лікарні, про що повідомила його дочка.

Зазирнула в коменти під постом про смерть Миколи Микитенка - і взялася за голову. Люди. Христом-Богом. Прошу. Не. Пишіть. Бздур. У Цій. Темі. Самоспалення за те, що любиш і в що віриш (чому бажаєш "життя вічного"), - це НЕ "самогубство" (...!!!!). Це - ОФІРА, жертвоприношення (за Христовим взірцем, любі мої побожні парафіяни, саме так - за Христовим взірцем!). Прочитайте, врешті, той "Апокриф", тобто наші з Блаженнішим Святославом "Чотири розмови про Лесю Українку" (ви думаєте, для чого вони робилися, як не для того, аби допомогти суспільству розібратися в метафізичних питаннях, у яких у нас за сто років все заросло дикими хащами?) Там дві розмови ледь не повністю присвячено темі мучеництва, різниці між християнською й поганською (в т.ч. радянською й пострадянською!) філософією жертви; там мова не тільки про перших християн на арені з левами у "Руфінові й Прісціллі", а й про Небесну Сотню і "священство мирян", і про те, як євангельське "Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх" (Ів 15:13) працює через дві тисячі років в епохах суспільних катаклізмів, - і якщо ви вважаєте себе християнами, ви не можете не відчути, що досвідчений воїн, котрий досконало вміє ВБИВАТИ за Україну, але вибирає, замість (наприклад) теракту - САМОспалення, тобто принесення СЕБЕ в жертву, якраз і "кладе душу" ЗА НАС УСІХ - виправляє збиту нам в свідомості ієрархію вартостей, ЗАПЕРЕЧУЄ своєю мученицькою смертю постійний, щодня втовкуваний суспільству в голови пропаґандистський посил влади "та на хрєна вам здалась та Україна, щоб за неї вмирать!" (який же вагоміший КОНТРарґумент може кинути на протилежну шальку терезів одна людина, аніж власне палаюче тіло!) - не можете не відчувати, що цей живий смолоскип не тільки "очищає вогнем" такий гидко забруднений різномастими "ржаками" образ нашої прекрасної й трагічної країни, возносячи його до образу СВЯТОСТИ, а й сам стає (цитуючи Блаженнішого) "священником і вівтарем", "причасником життя вічного", - смертію смерть поправши... Не будьте, як ті римляни в цирку у Лесі Українки (абсолютно аналогічні сьогоднішнім любителі "поржать, пожрать і поїб*цця"), що зверхньо коментують християн, які вибігають на арену і кидаються в пащу левам: "Сі, певне, подуріли!.." Той Рим (євангельська "блудниця") скінчився брудно й ганебно, і нинішній "Третій" скінчиться так само. Не дозволяймо йому потягти нас за собою. Микола Микитенко запалив свій смолоскип на те, аби ми не збилися з шляху.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Забужко розповіла про долю вчителів у радянських школах, згадавши слова мами.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що письменниця Оксана Забужко відреагувала на звернення студпарламенту рідного університету, не хоче червоніти за "alma mater".

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що Оксана Забужко налякала українців темними часами.