Збройні сили Вірменії, порушивши гуманітарний режим припинення вогню, завдали ракетних ударів по місті, яке знаходиться далеко від зони бойових дій, в результаті чого є людські жертви та значні руйнування.

У суботу, 17 жовтня, в результаті обстрілу мирного населення в великому азербайджанському місті Гянджа загинули 12 осіб, понад 50 поранено. Про це повідомляє Day.Az.

Азербайджан звинувачує Вірменію, між країнами, попри режим припинення вогню, триває збройний конфлікт за Нагірний Карабах.

У Генпрокуратурі Азербайджану повідомили, що 12 людей загинуло і 52 особи отримали поранення в результаті ракетного удару, також серйозно постраждали численні об'єкти цивільної інфраструктури та автотранспорт.

Популярні новини зараз

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

В місто Гянджа потрапили дві ракети, обидві в житлові квартали. Всього постраждали 20 будинків, п'ять будинків повністю зруйновано. Зараз тривають пошуково-рятувальні роботи.

За відомостями завідувача відділом з питань зовнішньої політики адміністрації президента Азербайджану Хікмета Гаджиєва, удар по Гянджі завдано оперативно-тактичним ракетним комплексом "Ельбрус".

Водночас в Міністерстві оборони Вірменії спростували заяву Баку про обстріл території Азербайджану.

"З території Вірменії або з боку ВС Вірменії в напрямку Азербайджану не було відкрито жодного вогню", - написала прессекретар Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Азербайджан офіційно повернув частину територій і дав їм свою назву

Як повідомляв портал Знай.ua, Азербайджан і Вірменія досягли перемир'я

Також Знай.ua писав, Вірменія пустила снаряди по Азербайджану посеред ночі