Чи підуть на карантин молодша школа та дитсадки? Мабуть, питання, яке наразі найбільше цікавить батьків маленьких українців. Про це розповів нардеп, голова парламентського комітету з питань освіти Сергій Бабак. Відео опубліковане на YouTube-каналі "Слуга народу".

Читайте Знай в Google News!

За словами Бабака, після осінніх канікул діти повернуться до школи за умови, що в країні не буде катастрофічного сплеску захворюваності.

"Після канікул, якщо не буде катастрофічного спалаху захворюваності, всі школярі повернуться в школи у звичному режимі, але звісно, зі збереженням масочного режиму та інших заходів безпеки. Але якщо рівень захворюваності буде зростати, школам буде рекомендовано перейти на дистанційне або змішане навчання", - зазначив очільник.

Учні молодших класів сидітимуть за партами. Це ж стосується і дітей, які ходять в дошкільні навчальні заклади.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

При цьому тотального локдауну для молодших класів не буде, оскільки, якщо маленькі діти будуть на домашньому навчанні, то батьки їх не зможуть залишити одних вдома.

"Якщо є якийсь рівень самосвідомості у старшої школи, коли їм можна вводити дистанційне навчання. Вони його сприймають, і це вже показала весна, і результати зовнішнього незалежного оцінювання пізніше влітку. Вони його сприймають, вони чого засвоюють, все добре. Система вже до цього готова. Ми це вже протестували навесні. Але для маленьких дітей в початковій школі і установ дошкільної освіти потрібно все-таки зробити виняток", - заявив Бабак.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, студентам пояснили, як вступати до вузів у 2021 році: якщо переживемо карантин.

Як повідомляв Знай. ua, карантин у школах: чи повернуться діти до навчання в листопаді.

Також Знай. ua писав, що українізація пройшла повз школи? Якою мовою розмовляють учні, результати досліджень.