Духовний лідер Тибету і лауреат Нобелівської премії миру Далай-лама XIV вперше поспілкувався з українцями в прямому ефірі. Про це розповіла телеведуча каналу 1+1 Наталія Мосейчук. Бесіда транслювалася на сторінці освітньої спільноти EdCamp Ukraine в соціальній мережі Facebook.

І якщо хто-небудь із зацікавлених глядачів не встиг в ефір, знайти запис бесіди з духовним лідером можна на сторінці все того ж спільноти. У цій бесіді також взяли участь колишня глава Міністерства освіти і науки України Лілія Гриневич, лідер групи "Антитіла" Тарас Тополя, і сама Наталія Мосейчук. Далай Лама поговорив з українцями на такі животрепетні теми, як" освіта для світу"," Мир у світі людей "і"Пандемія та її вплив на людство".

Протягом десяти днів на сайті заходу всі бажаючі могли написати свої запитання, і найцікавіші з них прозвучали в ефірі.

"Далай Лама у всіх відповідях звертав нашу увагу на усвідомлення простої істини, що люди, де б вони не жили і чим би не були відмінні - вони однакові, вони близькі, народжені єдиними. Ми-соціальні істоти. Світ, суспільство і життя хоча б однієї людини нерозривно пов'язані між собою. Не можна бути щасливим одному, - не щастя тих, хто оточує нас навколо, без щасливої країни, суспільства, планети. Це ціла екосистема.
Зараз світ і всі люди як далеко, але і зовсім близько, враження, що все менше. Очевидно, - всі ми і все навколо взаємопов'язано.
І, напевно, самий урок ми засвоюємо про це під час пандемії. Далай Лама каже, що ця хвороба спонукає людей думати про інших, про ближніх. У нас у всіх народжується відчуття спільності.",- розповіла Наталія Мосейчук.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Нагадавши, Сніжані Бабкіній довелося пояснюватися перед розлюченими жінками-не може без чоловіків.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що хитрий вітер підняв сукню Сніжани Бабкіної і засвітив її пікантне тату.

Також портал "Знай.uа" писав, що дружина Сергія Бабкіна Сніжана дала надію самотнім серцям - як розпізнати справжнє кохання.