Лікар-гастроентеролог Інна Мазько пояснила те, чому ковбасу слід виключити з раціону якомога швидше, так як це може привести до проблем зі здоров'ям. Це відбувається через вміст у багатьох видах ковбаси м'яса низької якості та інших речовин, які надають згубний вплив.
Читайте Знай в Google News!
Жінка відзначила велику кількість допоміжних продуктів, які крім негативного впливу на стан здоров'я, можуть викликати важкі захворювання. Вона заявила, що м'яса в ковбасі не так вже й багато, до 40%. При цьому, воно низької якості і складається з субпродуктів, перемелених хрящів і так далі. Також виділяється желатин, крохмаль, соя, підсилювачі смаку, харчові добавки та барвники.
Також лікар-гастроентеролог заявила: "Нітрити, використовувані для рожевого забарвлення ковбасних виробів при регулярному вживанні викликають рак, це науково доведено. Фосфати в ковбасі потрібні для утримання вологи. Але вони небезпечні тим, що порушують засвоєння кальцію. Це може призвести до остеопорозу або рахіту".
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Мазько порекомендувала усвідомлено відмовитися від вживання ковбаси людям із захворюваннями кишечника і шлунка. А здоровим людям, люблячим ковбасу, слід уважніше читати склад і не вживати її постійно. І наостанок порекомендувала готувати її самостійно, використовуючи лише натуральні інгредієнти.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадавши, скільки цукру ми їмо кожен день в звичних продуктах - ці цифри вас жахнуть.
Як повідомляв "Знай.ua", просто перестаньте це їсти: лікарі розкрили, від яких продуктів атакують гіпертонія і головний біль.
Знай.ua писав, "Люди варили холодець, а там пальчики знаходили": бабуся з Почайною розповіла про пережиті жахи Голодомору.