Лікар-гастроентеролог Інна Мазько пояснила те, чому ковбасу слід виключити з раціону якомога швидше, так як це може привести до проблем зі здоров'ям. Це відбувається через вміст у багатьох видах ковбаси м'яса низької якості та інших речовин, які надають згубний вплив.

Читайте Знай в Google News!

Жінка відзначила велику кількість допоміжних продуктів, які крім негативного впливу на стан здоров'я, можуть викликати важкі захворювання. Вона заявила, що м'яса в ковбасі не так вже й багато, до 40%. При цьому, воно низької якості і складається з субпродуктів, перемелених хрящів і так далі. Також виділяється желатин, крохмаль, соя, підсилювачі смаку, харчові добавки та барвники.

Також лікар-гастроентеролог заявила: "Нітрити, використовувані для рожевого забарвлення ковбасних виробів при регулярному вживанні викликають рак, це науково доведено. Фосфати в ковбасі потрібні для утримання вологи. Але вони небезпечні тим, що порушують засвоєння кальцію. Це може призвести до остеопорозу або рахіту".

Ковбаса, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Показати ще

Мазько порекомендувала усвідомлено відмовитися від вживання ковбаси людям із захворюваннями кишечника і шлунка. А здоровим людям, люблячим ковбасу, слід уважніше читати склад і не вживати її постійно. І наостанок порекомендувала готувати її самостійно, використовуючи лише натуральні інгредієнти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, скільки цукру ми їмо кожен день в звичних продуктах - ці цифри вас жахнуть.

Як повідомляв "Знай.ua", просто перестаньте це їсти: лікарі розкрили, від яких продуктів атакують гіпертонія і головний біль.

Знай.ua писав, "Люди варили холодець, а там пальчики знаходили": бабуся з Почайною розповіла про пережиті жахи Голодомору.