У Європарламенті заявили про підтримку первісної реакції президента України Володимира Зеленського щодо ініціювання законопроекту Про відновлення доброчесності конституційного судочинства. Про це повідомив EU Political Report у п'ятницю, 30 жовтня.

Читайте Знай в Google News!

У заяві йдеться про те, що вони з великою стурбованістю дізналися про постанову Конституційного Суду України від 27 жовтня. Тоді деякі положення Закону №1700 Про запобігання корупції та Кримінального кодексу України були оголошені неконституційними.

"Враховуючи те, що Закон №1700 є одним з наріжних каменів української антикорупційної політики, ми дуже стурбовані правовою порожнечею, створеною цією постановою. Тому ми закликаємо український уряд і законодавців діяти якомога швидше, щоб заповнити правову прогалину", - доповнюється в заяві Європарламенту.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Уряд також закликав швидко відновити повністю ефективну, всеосяжну і працездатну інституційну архітектуру для боротьби з корупцією, в тому числі в судовій системі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, парламент готує "вибухову відповідь" ганебному рішенню Конституційного суду-коли і за що голосуватимуть.

Як повідомляв "Знай.ua", голова КСУ Тупицький пояснив, чому не вніс ділянку в Криму в декларацію: не знає, як це зробити.

Знай.ua писав, землетрус на популярних в українців курортах: тіла дістають з-під завалів, 150 постраждалих.