Вченим вдалося зробити доволі чудернацьке відкриття: планету, яка не закріплена в певній зірковій системі, а мандрує від об'єкта до об'єкта. Зафіксувати таке явище надзвичайно складно, особливо для останньої знахідки: OGLE-2016-BLG-1928 має досить невеликий розмір.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: портал Phys.org

Ця знахідка доводить можливість пошуку інших невидимих ​​планет подібної маси, які вільно плавають в космосі. Всі знайдені раніше планети-ізгої були в кілька разів важче Юпітера. Зараз неясно, як часто об'єкти розміром з Землю виявляються в міжзоряному просторі. Доступні інструменти попросту не можуть побачити такі невеликі об'єкти за межами Сонячної системи. При цьому, як вони там виявляються, теж неясно до кінця.

За однією з теорій, це планети, які викинуті за межі систем через складний гравітаційної взаємодії.

Популярні новини зараз

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Побачити диво вдалося лише завдяки явищу мікролінзування - коли неяскрава або невидима зазвичай планета спотворює світло об'єкта, наприклад, зірки, яка виявляються поблизу. Цього разу вчених привернув світло зірки в сузір'ї Стрільця, тоді було зафіксовано найкоротший час мікролінзування - 41,5 хв. Вчені впевнені, що виявлений об'єкт знаходиться саме в міжзоряному просторі і не прив'язаний ні до однієї зірки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Сонці з'явилася чорна діра розміром з нашу планету: потужні магнітні бурі накриють Землю.

Як повідомляв Знай.uа вчені довели світові, що Венера не "спить": 37 вулканів залишаються активними досі.

Знай.uа писав, Ілон Маск забув про супутники і вирішив "транслювати" музику просто в мозок: на AirPods можна не дивитися.