Міністерство соціальної політики України поділилася своїми планами щодо виплат у зв'язку з коронавірусом на прикладі однієї родини з Київщини.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляється на офіційній сторінці Мінсоцполітики у соціальній мережі "Фейсбук".

В одній родині на Київщині мати - медична сестра - і батько - лікар-анестезіолог - загинули від коронавірусу. Їхня смерть зробила сиротою їхнього неповнолітнього сина, який також перехворів на коронавірус. Оскільки цей випадок підпадає під гарантоване надання соціальної допомоги від держави у відповідності до Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, за словами Міністерства соціальної політики, синові загиблої пари та матері жінки було: “виплачено допомогу у розмірі 3 153 300 гривень”.

Окрім того, “Фондом соціального страхування 29 жовтня профінансовано одноразові страхові виплати відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» у сумі 439 400, які рідні отримають найближчим часом”. На додачу до виплачених грошей син померлого подружжя медичних працівників отримуватиме щомісячну страхову стипендію.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Марина Лазебна, скріншот YouTube

Питання подальшого виховання хлопчика на особистий контроль поставила Міністр соціальної політики Марина Лазебна. Відомо, що хлопчик виявив бажання жити з рідною тіткою, вона також погодилася виховувати свого племінника, тому вже нині осиротілий хлопець має офіційну опікунку, яка також отримає певну соціальну допомогу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, одержувачів субсидій ретельно перевірять, в Мінсоцполітики розповіли, кого торкнеться

Як повідомляв Знай.ua, пенсії в Україні 2020-2021, зміни і чого очікувати в новому році.