Даша Шигаєва, яка близько року живе на острові Балі, затримана індонезійською поліцією. Громадянку України звинувачують у зберіганні наркотиків, за що в країні загрожує смертна кара.

Читайте Знай в Google News!

З'ясувалося, що Даша отримала посилку від батьків з домашньою пастилою, а коли прийшла додому – до неї постукали "поліцейські". У неї забрали телефон і відкрили справу проти неї. Про це повідомила її сестра Катерина Кириченко на своїй Facebook-сторінці.

"Дашу затримали для проведення додаткового тестування. Ми точно знаємо, що в оригінальній посилці марихуани не було, але це не означає, що з нею не проводилися якісь махінації", - написала дівчина.

Родичі затриманої зв'язалися з консульством України в Індонезії. Там запропонували почекати три дні до отримання результатів повторного тесту.

Популярні новини зараз

Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека

Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку

Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими

Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять

Показати ще

"Сьогодні Даші дзвонив посол і приїжджали почесні консули. Після включення МЗС від міністра, зам міністрів і посольства/консульства – нам стало трохи спокійніше. Ми все ще в пошуку адвоката, є варіанти, але остаточно не визначилися. Даша здала аналізи. Також, зразок пастили в присутності адвоката був взятий на повторний аналіз. Ми впевнені в невинності, не вживала і в зразку наркотичних засобів не було", - розповіла Катерина.

Сама Даша поділилася в соцмережі, що все поступово налагоджується і вона чекає на результати експертизи пастили.

"Справи зараз відносно ок, дякую, що втрутилося консульство. Ми чекаємо на результати експертизи. Повинні бути протягом 5 днів. Якби не відбирали телефон, взагалі б було відмінно... Величезне дякую всім, хто допомагав контактами або шерив пост", - зазначила Шигаєва.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, відому українську письменницю пограбували на закордонному курорті: "Жаба тисне".

Як повідомляв портал Знай.uа, українка розповіла про жахи землетрусу в Туреччині, другий удар - цунамі: "Дуже страшно".

Також портал Знай.uа писав, що на острові Балі в районі Кедонганан Бадунг у готелі знайшли тіла двох мертвих українців, чоловіка та жінки.