COVID-19 продовжує активно поширюватись планетою, заражаючи щодня більше мешканців різних країн. В умовах карантину люди змушені виходити на вулицю, їздити у громадському транспорті, ходити на роботу і по магазинах, інакше можна померти не від коронавірусу, а з голоду.

Читайте Знай в Google News!

При цьому невідомо, чи безпечно перебувати поруч з колегою по роботі, з домочадцем або випадковим попутником в транспорті.

Лікар-епідеміолог з Росії Антоніна Плоскирьова розповіла, як діяти, якщо поруч з вами чхнула людина, і ви не впевнені в тому, що він не інфікований COVID-19.

Коронавірус, фото: Getty Images

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

За словами епідеміолога, найпершим ділом слід змінити захисну маску і рукавички, при можливості умити обличчя і промити ніс.

"У ситуації, коли ви зіткнулися з людиною, хворою на гостру респіраторну інфекцію в громадському місці, слід після контакту з ним, наприклад, в ліфті, обробити рукавички шкірним антисептиком, зняти використану маску правильним чином — не торкаючись до зовнішньої сторони, надіти нову маску і рукавички, бажано умити обличчя і промити ніс", — порадила епідеміолог.

Карантин в Україні, фото: Unian

Наразі поки що препаратів з доведеною ефективністю для профілактики COVID-19 зараз немає. Тож для підтримки здоров'я слід правильно харчуватися, займатися спортом і відмовитися від шкідливих звичок.

Крім того, в громадських місцях обов'язково потрібно перебувати в масці і рукавичках - так ризик зараження значно знижується.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, медсестрам доводиться носити пацієнтів на руках: українська лікарня відзначилася повною розрухою.

Як повідомляв Знай. ua, що не можна їсти і пити при коронавірусі, терапевт дав поради хворим.

Також Знай. ua писав, мутація Covid-19 вразила вже п'ять країн, інфіковані сотні людей і мільйони тварин.