21 листопада в Україні відзначається День Гідності та свободи. Тому тут зібрані привітання багатьох політиків і громадських діячів. Вони також вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Серед таких можна виділити Володимира і Олену Зеленську, Дениса Шмигаля, Сергія Шкарлета, Дмитра Разумкова, Андрія Єрмака, Юлію Тимошенко, Петра Порошенка і мера Києва Віталія Кличка.

Читайте Знай в Google News!

Володимир Зеленський записав своє чергове відеозвернення, в якому заговорив про те, чого повинні були навчитися українці і політики після Євромайдану. "Кожна влада в Україні матиме щонайменше 3 нагадування про те, що ніколи не можна йти проти волі свого народу", – заявив президент. Від Його Імені до Алеї Героїв Небесної Сотні поклали квіти.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль також приніс квіти до Алеї Героїв і запалив лампадки. Він подякував українцям за патріотизм, самовідданість і мужність у справі захисту держави.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

В. о. міністра освіти Сергій Шкарлет теж приєднався до привітань. Він нагадав, що 7 років тому мільйони українців стали на захист ідеалів свободи і демократії. "Низький уклін і вічна пам'ять полеглим за Україну!", - підкреслив Шкарлет.

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков опублікував своє звернення в соціальній мережі Twitter. Від зазначив, що єдиною метою України виступає розвиток демократичної, економічно сильної і незалежної держави.

Глава офісу Президента Андрій Єрмак відзначив прагнення до свободи і почуття гідності, як особливими рисами українців. "Дві революції довели: жодна влада в Україні апріорі не може бути сакральною. І якщо політики будуть забувати про це, народ швидко нагадає їй хто в домі господар",
- додав Єрмак.

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко зазначила, що День Гідності і свободи є день найдорожчого, що є у людини.

П'ятий президент України і лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко написав: "Українці народжені жити вільними. Ми стоїмо на сторожі власної свободи. Ми не зрадимо нашу гідність".

"Гідні - ті, хто діє. Україна - країна гідних. З Днем Гідності та свободи!", — сказати Перша леді України Олена Зеленська .

А мер Києва Віталій Кличко заявити, що українці в 2013 році піднялися, щоб відстояти своє право жити в європейській і вільній країні. "Так, перемога дістається великою ціною-ціною життів кращих патріотів. І ми повинні бути гідними їх пам'яті і великої справи", - додав він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, перша леді Зеленська нарвалася на гнів українців, а хотіла свята: "Вас гомосексуалісти зелені тримають?"

Як повідомляв "Знай.ua", початок Революції Гідності: 10 днів, що змінили Україну і світ назавжди.

Знай.ua писав, військовий госпіталь у Львові здригнувся від вибуху, десятки "підступних" хворих опинилися на вулиці - "Винен кисень"