Історик, ведучий, а також співголова Громадської ініціативи "Права Справа" Дмитро Снєгирьов розповів, через що в Луганській області влітку і восени виникли пожежі. Він підкреслив, що через ці пожежі в Україні знищили велику площу лісових насаджень.

Про це Дмитро Снєгирьов повідомляє на каналі "Политика Наизнанку" в YouTube.

"Це наймасштабніші лісові пожежі за всю історію України, сума збитку досягла 3 мільярдів гривень. Перші лісові пожежі в Луганській області спалахнули 6 липня поточного року. Тоді повідомили про те, що були загоряння на площі 85 гектар", - нагадав Дмитро Снєгирьов.

За словами ведучого, тоді голова Луганської обласної Військової адміністрації Гайдай говорив про те, що ситуація знаходиться під контролем. Але 7-8 липня з'ясувалося, що площа загоряння збільшилася до 5 тисяч гектар. Виходячи з даних від експертів, збиток досяг суми розміром в 450 мільйонів гривень.

Читайте Знай в Google News!

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

"Вони відбулися або в слідстві обстрілу з боку незаконних збройних формувань, або це погодні умови. Зима була без снігу, температура влітку фактично критична, загорілася підстилка і пішла пожежа плюс сильний вітер", - згадав Снєгирьов дані від фахівців.

Скріншот до відео з каналу "Политика Наизнанку" в YouTube

Він спростував ці версії, підкресливши, що це був підпал, а люди змогли заробити на вирубці лісів. Ведучий також стверджує, що в момент гасіння пожеж в мережі почали продавати Горілий ліс.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

"Пожежники демонстрували повний непрофесіоналізм в моменті ліквідації цієї стихії. Ми повинні зламати цю практику кругової поруки, коли ніхто не сяде. Справедливість є, за неї просто потрібно боротися", - говорить Дмитро Снєгирьов.

Нагадаємо, що ведучий Дмитро Снєгирьов розповів, чи є в української влади ознаки держзради.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Дмитро Снєгирьов пояснив, що собою являє новий глава США Джо Байден.

Також "Знай.ua" писав, що Дмитро Снєгирьов розповів, чи буде в Україні друга хвиля пандемії коронавірусу.