Шотландія стала першою країною у світі, яка зробила гігієнічні товари безкоштовними для всіх.

Читайте Знай в Google News!

У вівторок, 24 листопада, шотландський парламент затвердив законопроєкт про безкоштовний доступ для всіх жінок до предметів гігієни, зробивши таким чином перший крок до боротьби з бідністю в цій сфері. Про це пише ВВС.

Шотландія стала першою нацією у світі, яка пішла на такий крок.

Законопроєкт було внесено на розгляд парламенту ​​депутатом від лейбористів Монікою Леннон, яка з 2016 бореться за викорінення бідності в країні.
Вона зазначила, що це "практичний і прогресивний" закон, що став особливо важливим через пандемію коронавірусу.

"З гордістю голосую за цей новаторський закон, що робить Шотландію першою країною у світі, яка надає безкоштовні гігієнічні продукти для всіх, хто їх потребує", - заявила прем'єр-міністр Шотландії Стерджен.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Схвалений проєкт робить тампони та гігієнічні прокладки доступними в певних громадських місцях, таких як громадські центри, молодіжні клуби та аптеки. Обов'язок забезпечити доступність безкоштовних предметів гігієни покладено на місцеву владу.

Орієнтовна річна вартість цього заходу для платників податків становить 24 мільйони фунтів (32 мільйонів доларів США).

Шотландський уряд в 2018 році першим в світі забезпечило безкоштовні санітарно-гігієнічні товари в школах, коледжах і університетах.

Згідно з опитуванням, проведеним дитячим благодійним товариством Plan International в 2017 році, близько 10% дівчаток у Великобританії не можуть дозволити собі предмети гігієни, в результаті чого учасники кампанії попереджають, що багато дівчаток пропускають заняття.