На честь Дня подяки Колишня в. о глави МОЗ Уляна Супрун опублікувала пост, присвячений культурі протесту у своєму Facebook. Відома лікар і політик розповіла, як і сама брала участь у протестах. Вона згадала, які акції вони проводили разом з друзями-студентами з української діаспори.

"Виглядало дуже ефектно, коли ми ставали посеред вулиці з серйозними обличчями, розкладали свої килимки, сідали на них і брали в руки плакати із закликом допомогти українським політв'язням".

Супрун поділилася тим, що такі акції вони проводили в День подяки, під час традиційного параду в Нью-Йорку, який влаштовувала мережа торгових центрів Мейсіз. І поки народ веселився, Супрун з друзями голодували у всіх на очах.

"Ми називали цю акцію "голодування" - оскільки нічого не їли в той час, як всі навколо святкували. Голодування на параді мейсіз проводили кілька років поспіль і вони завжди справляли велике враження. Люди зупинялися, співчували нам і жертвували кошти на допомогу українським політв'язням у совецькому ГУЛАГу і просвітницьку роботу, яку ми проводили, щоб познайомити світ з їх долею.",- розповіла Супрун.

“Ми зробили вуличну театральну виставу, в якій я грала роль України, яку ведуть на шибеницю.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень

Показати ще

Кожного разу, коли були Олімпійські ігри, ми також виходили на протест. Щоб нас помітили-треба було зробити щось екстраординарне. Від наряду, який утворював величезний напис" Freedom for Ukraine " до бомб-смердючок. Щоб нас почули-часом доводилося зірвати якусь подію. Коли люди з неї виходили, ми роздавали їм "летючки" (буклети, в яких пояснювали, що відбувається в Україні). Діаспора завжди прагнула бути голосом українців, які не можуть говорити самі за себе, бо поневолені радянським режимом.",- згадала Супрун.

Вона також подякувала всім, хто бере участь у культурі протестів, і сказала, що тільки так можна побудувати міцну, впевнену в собі державу, яка матиме своє право голосу.

Нагадавши, Знай писав, що Уляна Супрун розповіла про заперечення раку.

Також Знай повідомляв, що українка пережила трансплантацію серця і врятувалася від хвороби, яка забрала життя її бабусі і мами.

Нещодавно Знай передавав, що в Дніпрі круглий сирота Іванка терміново потребує допомоги небайдужих городян-він вже більше півроку бореться з кількома захворюваннями.