Піхотинець Микола на прізвисько "Студент" – головний сержант взоду механізованої бригади. Разом з побратимами він тримає оборону поблизу селища Піски, неподалік окупованого Донецька. З його позицій добре видно ДАП, вежі-близнюки і віддалені райони міста.

Читайте Знай в Google News!

Про захисника Донбасу розповідає прес-служба штабу ООС у соцмережі Facebook.

"Студентом" його прозвали побратими ще в 2016 році, коли хлопець вперше вступив до лав ЗСУ. Він перевівся на заочне відділення і пішов у військкомат проситися на контракт у бойову бригаду.

За словами Миколи, бойове хрещення відбулося в дні його першої ротації. Противник ніби знав, що в бригаду з навчального центру прибули молоді, необстріляні солдати, і вирішив показати, що таке справжня війна.

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Показати ще

"Стрілкотня була щодня. Під вечір і вночі частенько прилітали 120-ті, 82-гі міни, РПГ, СПГ. Час від часу намагалися пролізти ДРГ, шукали слабкі ділянки оборони... Нам потрібно було швидко навчитись застосовувати отримані знання та навички у реальному бою. Адже на нас розраховували бойові побратими. Але все приходить із досвідом. Із часом до усього звикаєш. Тож за кілька місяців ми сприймали обстріли як буденність. Спокійно робили свою роботу, захищали країну, давали ворогу прочуханки..." - поділився "Студент".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши пророчі слова загиблого 22-річного "кіборга" на Донбасі: "Мамо, я вас ніколи не залишу".

Як повідомляв портал Знай.uа, Амазонка із Закарпаття кинула двох дітей заради "броника" і автомата: "Хто, якщо не ми?"

Також портал Знай.uа писав, що після того як ворожий снайпер на Донбасі поранив українського воїна, українські військові не стали стріляти у відповідь.