В Індонезії розпочалося виверження вулкану Левотоло. Стовп з диму й попелу сягає висоти у 4 кілометри, а наслідки природного катаклізму можуть вплинути на життя до пів мільйона людей і завдати збитків на суму до 1,5 мільярда доларів США.

Читайте Знай в Google News!

Про це йдеться у звіті AHA Centre, розміщеному на сайті організації.

Місцева влада вже закрила аеропорти, які знаходяться поблизу, а також заборонила будь-яку діяльність у 4-кілометровій зоні від жерла вулкану. Повідомлень про руйнування і постраждалих поки немає.

"Жителям рекомендовано не вживати будь-яку активність в радіусі чотирьох кілометрів від кратера вулкана", - повідомили в геологічному агентстві Індонезії.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У регіоні запроваджено передостанній рівень готовності до боротьби з природною катастрофою.

Скріншот AHA Centre

Індонезія та інші країни Південно-Східної Азії доволі часто стикаються з подібними загрозливими природними явищами, які характерні так званого Тихоокеанського вулканічного вогняного кільця — сейсмічно небезпечної зони, де розташовано понад 130 діючих вулканів.

AHA Centre (ASEAN Coordinating Centre for Humanitarian Assistance on disaster management) — це міжурядова організація при Асоціації держав Південно-Східної Азії (англ. Association of SouthEast Asian Nations, ASEAN, АСЕАН). Задачею центру є реагування на природні катаклізми у регіоні та відповідна цій цілі координація діяльності країн-членів АСЕАН з країнами-членами ООН.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у Європі пробуджується могутній вулкан: вчені передрікають масову евакуацію

Як повідомляв портал Знай.ua, на острові Стромболі (Італія) знову розбушувався однойменний вулкан. Вчені заявляють, що його виверження не припиняються близько 20 тисяч років.

Також Знай.ua писав, вчені знайшли на Венері 37 активних вулканів