На сторінці "93 окремої механізованої бригади "Холодний Яр" у соціальній мережі Facebook з'явилася історія українського воїна — Андрія Шаповалова.
"Куля потрапляє точно в бійницю, вибух, і на місці ворожого "доту" тільки дим і вогонь...", — йдеться на самому початку звернення.
Читайте Знай в Google News!
Його історія починається на Волині, де він народився і виріс. А потім перетікає в Дніпро, в якому підліток опинився в 15-річному віці. Саме там Шаповалов займався особистим бізнесом, однак, коли в Україну прийшла війна, він розумів, що його місце в рядах воїнів. "Військовий шлях сержанта Шаповалова почався влітку 2014 року і триває понині. Загалом, з початку служби, без урахування періодів, проведених в ППД і відпустках, Андрій на передовій вже чотири повноцінних роки...", - йдеться в повідомленні.
На самому початку Андрій показав свою майстерність і був зарахований до розвідувального підрозділу батальйону. Він забезпечував охорону і розвідку оператором БПЛА. Через рік Шаповалов продовжував показувати завзяття в бойову частину і згодом потрапив в окрему механізовану бригаду, працюючи з ДШК і самостійно придбавши зброї оптичний приціл. "На одному зі спеціалізованих сайтів знайшов за 10 тисяч саме такий, як мені треба. Я вибирав приціл, щоб тримав 50 калібр, тоді він для 12,7-мм буде ідеальним. Інакше - кілька пострілів і йому кінець. Дуже швидко виходить з ладу, і в результаті від прицілу – купа пластмаси і розбитих лінз. А цей - надійний, витримав вже другу ротацію", - каже чоловік особисто.
На початку служби Андрій був кулеметником і навідником ДШК, знищуючи вогневі точки і зміцнення противника. І якось найцікавішим в його бойовій біографії випав епізод, коли вогнева позиція противника була знищена одним лише пострілом ДШК. Ще в першій ротації Шаповалов за один місяць шість разів потрапляв під пекельний вогонь. І якось його мало не дістала куля. "Він чатував біля свого ДШК, як раптом пролунав постріл, відчув, ніби удар по рукаві фліски. Глянув-дірка, а крові немає. Куля пройшла в якомусь міліметрі від руки", - йдеться в повідомленні.
Зараз Андрій виступає головним сержантом роти, вміло управляється зі зброєю, підлеглими і поставленими завданнями. "Ось завершилася чергова ротація, підрозділи повертаються в ППД. Тут Андрія чекають його найдорожчі в світі-дружина Лілія і чотирирічна дочка Злата. Протягом довгих місяців розставання Андрій постійно відчуває їх любов і підтримку. Нечасті і не дуже тривалі, але такі дивно теплі і повні любові телефонні розмови зігрівають душу, надають наснаги, впевненості", — підсумували в написаній про Андрія історії.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, молодий "Студент" переніс українців в епіцентр війни на Донбасі: "Обстріли як буденність"

Як повідомляв "Знай.ua", життя після війни: що відбувається з героями, на руках яких гинуть товариші.

Знай.ua писав, українець пройшов "пекельні 72" і став солдатом США - "Якщо у тебе є хребет..."

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще