З улюбленої країни українських заробітчан - Польщі, прийшли вельми тривожні новини. Там релігійне об'єднання мусульман потрапило в скандал через календар на 2021 рік.

Читайте Знай в Google News!

Справа в тому, що мечеті українського Криму позначили територіями Росії, яка і окупувала півострів. Вже відомо, що організацію закликали розібратися з цією помилкою і вилучити з обігу надрукований тираж, а також цифрову версію календаря.

Електронну версію календаря розміщено на офіційному сайті об'єднання, яке є центральною організацією мусульман Польщі.

Польський календар з "російським" Кримом, фото: Mzr.pl

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Показати ще

Польський календар з "російським" Кримом, фото: Mzr.pl

Польський календар з "російським" Кримом, фото: Mzr.pl

У календарі зображено мечеті в Сімферополі, Феодосії, Бахчисараї та Старому Криму з написом про територіальну приналежність до Росії.

Член виконавчого комітету Світового конгресу кримських татар від Польщі Недим Усейнов направив лист Томашу Міськевичу з вимогою видалити календар з сайту об'єднання і вилучити з обігу надруковані копії. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Щиро сподіваюся, що це нецільова дія, акт неінформованого редактора, який видавництво просто прогавило в поспіху. Я направляю запит на роз'яснення до вищого мусульманського коледжу", - написав він.

Варто також нагадати нашим читачам, що на Закарпатті депутатів змусили присягати на вірність Угорщині. Так, 21 листопада, після присяги в Сюртівській ОТГ голова разом з депутатами співали гімн Угорщини. Відео, яке було зроблено очевидцем процесу, опублікували у Facebook-спільноті "Закарпаття ТОП".

Зазначається, що присягу в ОТГ приймали в символічну дату - в день Гідності та Свободи України. За цих обставин спів гімну іншої держави виглядає ще дивніше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Поклонська порадила депутату заспівати у "ВІА Грі "після критики: "Кому потрібна нехлюйка?".

Як повідомляв Знай.uа, CoCo Chanel, Навальний і Грета Тунберг: невгамовна Поклонська замість допомоги кримчанам перетворилася на блогера.

Знай.uа писав, Росія залишила Крим без гарячої води до кінця 2020 року: як жити людям в диких умовах.