У Києві в РВВС Святошинського району затриманій погрожували "пустити по колу". Історію Христини Анотонової розповів адвокат Олег Веремієнко у Facebook.

Читайте Знай в Google News!

"Це було в травні, рівно 2,5 роки тому. Христина знайшла в столичному парку трьох молодих людей, які перебували на траві, в майже несвідомому стані (як пізніше показала судмедекспертиза - в стані сильного отруєння алкоголем). Христина зі свого телефону викликала швидку і поліцію, що підтверджується довідкою. До приїзду медиків вона намагалася надавати першу медичну допомогу, дочекалася приїзду карети швидкої і допомагала лікарям. Після чого приїхала поліція, і запідозрила дівчину в крадіжці мобільних телефонів, оскільки один з постраждалих сказав, що у нього немає його телефону та інших особистих речей. Потерпілий сказав поліції, що нібито Христина може бути причетна до крадіжки його майна. Патрульні затримали дівчину і доставили її в Святошинське РВВС на Перемоги, 109 відразу після півночі в той день", - поділився Олег.

фото з Facebook

"25 травня 2018 року слідчі Святошинського відділення поліції викликали до затриманої чергового адвоката БПД по столиці, в ту ніч це був адвокат АТ Адвокатське об'єднання: "Лавренов, Губський, Юрченко". Це обов'язкова стандартна процедура - оскільки будь-який затриманий має право на правову допомогу до першого допиту. Адвокат Лавренов Валерій Львович прибув того дня в будівлю Святошинського РВВС. Але його до затриманої не допустили. Фактично - дівчину ховали від адвоката. А менти сказали адвокату, що її там немає.

Слідча через чергову частину повідомила адвокату, вона "на виїзді". Вони обманним шляхом позбавили Христину можливості скористатися послугами адвоката. Він прочекавши кілька годин у РВВС, так і не зміг ні додзвонитися до слідчої Єрмолко С.М., ні самостійно з'ясувати де саме тримають його підзахисну Христину Антонову. Менти з "чергування" сказали, що її немає в РВВС.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Показати ще

Тим часом із затриманою проводили допити із застосуванням психологічного насильства і без адвоката, вимагали написати "явку з повинною" по розбою, зокрема, Христина стверджує, що їй погрожували "пустити по колу", і інші аналогічні речі говорили мінімум двоє співробітників МВС", - пише адвокат.

"За заявою самої Христини - їй вже в Святошинському РВВС підкинули, якісь таблетки. Це доводиться матеріалами справи. Зокрема, ці таблетки з місця події у Христини - не вилучалися, і "з'явилися" в її сумочці тільки в РВВС. Де як ми вже говорили, не було адвоката, бо адвокат системи БПД - допущений до затриманої так і не був. Тут і відбулася фальсифікація - підкидання цих психотропних речовин", - зазначив Веремієнко.

Через рік перебування справи в суді Христині знайшли професійного адвоката Дмитра Мазурка, який захищає багатьох політв'язнів.

Однак суд першої інстанції засудив дівчину до 8 років позбавлення волі за розбій. Зараз вирок оскаржується в Апеляційному суді, і перше судове слухання по апеляції має відбутися 24 грудня.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, серійний маніяк вбив 25 нещасних пенсіонерок і жодного разу не розкаявся.

Як повідомляв портал Знай.uа, українець ходив по квартирах і купував голоси за чинного мера.

Також портал Знай.uа писав, що у Харкові з СІЗО загадково зник кримінальний авторитет.