Відомий український синоптик Наталка Діденко у своєму Telegram-каналі опублікувала прогноз погода на четвер, 3 грудня.

Синоптик розповіла про те, що на північному заході Європи розгулявся Серйозний циклон, маленький Циклон причаївся на півдні Італії, з північного сходу тисне потужний холодний антициклон. І Україна опинилася якраз в середині цих процесів.

Діденко пообіцяла у східних областях України сніг та дощ, опади будуть досить сильними. Місцями опади будуть на півночі країни, в центрі і трохи зачеплять Одеську область.

Діденко звернула увагу українців на те, що сформована синоптична ситуація може спровокувати ожеледь — ходити і їздити слід з подвоєною обережністю.
Сухої погоди слід очікувати на значній території півдня та у Вінницькій області. Вітер буде дути з південного сходу, буде поривчастим.

Ожеледиця у Львові, фото: То є Львів

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Температура повітря буде коливатися від -4 до +2 градусів, тому не забувайте вдома шарфи і шапки. Дещо тепліше буде на півдні України — там буде +2 +6 градусів.

У Києві погода буде вологою, проте серйозних опадів не очікується. Наталка Діденко кілька разів акцентувала на небезпеці ожеледиці і закликала тримати дистанцію - на дорогах і соціальну.

“Не додавайте роботи травматологам, нема чого скупчуватися у приймальних відділеннях, краще просто подбати про відповідне взуття і не ганяти, а статечно йти по вулиці, навіть якщо ви побачили хвіст маршрутки, не відволікайтеся за кермом і тримайте дистанцію - на дорогах і соціальну. Все Буде добре. Це лише рання зима)", - написала синоптик.

Нагадаємо, Знай повідомляв, що у Харкові зацвіли каштани у вересні. Городяни зняли цю аномалію на камери і показали в соцмережах. За деякими даними до аномалії призвело занадто спекотне літо і рано опале листя з дерев.

Також Знай повідомляв, що в ботанічному саду Запоріжжя зацвів бузок. Цвіте і пахне місцевим на радість. зараз в саду знаходиться відразу три сорти рослини. Йдеться про осінній бузку, яка починає цвісти в липні-серпні. Також, частково це відбувається і у вересні.

Нещодавно Знай передавав, що в Україні перед Новим 2020 роком почали цвісти ромашки. Квіти розпустили бутони і почали цвісти на Закарпатті. Таку аномальну поведінку природи було помічено в селах Іршавщини, там розцвіли ромашки та віоли. На Закарпатті, як і по всій Україні тримається аномальна погода.