Двоє українців увійшли в топ-50 вчителів світу за версією Global Teacher Prize.

Читайте Знай в Google News!

Українські вчителі Олександр Жук із Запоріжжя і Наталя Гладких із Києва увійшли в ТОП-50 найкращих учителів світу за результатами конкурсу Global Teacher Prize. Про це повідомляє видання ВВС Україна.

Щороку найпрестижніша премія Global Teacher Prize нагороджує найкращих вчителів світу. На перемогу в цьогорічному конкурсі претендували понад 12 тисяч вчителів зі 140 країн.

Найкращим педагогом світу визнано індійського сільського учителя Ранджит Дісалі. Саме він виграв головну премію - мільйон доларів.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Отримавши премію, Ранджит Дісалі заявив, що половину виграшу поділить з іншими номінантами, які увійшли в першу десятку. Таким чином кожен із них отримає по 55 тисяч доларів.

До слова, Дісалі - перший переможець конкурсу, який вирішив розділити фінансову винагороду з іншими номінантами.

Ранджиту Дісалі з 2009 року викладає в індійській початковій школі для дівчат. Коли він почав свою вчительську діяльність, заклад перебував у напівзруйнованому стані, відвідуваність була низькою, а викладання велося на нерідній для учениць мові. Дісалі вивчив мову каннада, яка є для школярок рідною, переробив навчальну програму і вставив у підручники QR-коди, аби дівчата могли отримувати знання за допомогою відео та аудіозаписів. У 2016 році заклад став найкращою школою у своєму регіоні.

Найкращий вчитель світу Ранджит Дісалі, фото Global Teacher Prize

Українські вчителі увійшли в топ-50 вчителів світу

Олександр Жук ставав найкращим учителем України у 2018 році. Він викладає інформатику в запорізькій школі-інтернаті "Джерело". Щоб спілкуватися з учнями вивчив мову жестів.

Олександр Жук ставав найкращим учителем України

Наталя Гладких у 2017 році дійшла до фіналу в конкурсі за звання вчителя року в Україні. Вона працює в школі, де навчаються кілька десятків підлітків із важкими порушеннями розвитку - Наталя самостійно розробила програму для них і реалізує її на практиці.

вчителька Наталя Гладких

Також Гладких є керівником інклюзивних проєктів громадської організації "Бачити серцем", яка допомагає дітям, підліткам та молодим людям з інвалідністю, створюючи умови для їхньої соціалізації.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, вчитель з Тернопільщини став найкращим в Україні у 2020 - Василь Дяків отримав премію Global Teacher Prize Ukraine.

Як повідомляв портал Знай.ua, найкращий вчитель року заговорив про зарплати, обіцяні Зеленським

Також Знай.ua писав, Зеленський хоче застрахувати українських вчителів від пандемії