Деякі дорослі, а особливо діти, не завжди можуть повністю проковтнути пігулку, тому розтирають її у порошок або розламують на частини. Як виявилось, так робити категорично не можна. Причину назвав сімейний лікар та інфекціоніст Віктор Петров.

Розтирати на порошок можна далеко не всі таблетки, а тільки ті, які не мають спеціальної оболонки. Однак лише лікар може дати дозвіл на це. Також пацієнти часто ковтають пігулки через гіркоту, хоча за інструкцією їх потрібно розжовувати. Це знижує ефективність препарату.

Ліки в аптеці, фото realnoevremya

"Друзі, таблетки роблять не просто в такому вигляді. Вид таблетки та її оболонка - це оптимальний варіант для лікування. Якщо їх просто проковтнути, то вона діятиме не так швидко або з меншою ефективністю", - зазначив він. Петров.

Виробники для таких людей випускають альтернативи, які можна розсмоктувати чи тримати під язиком. До речі, такі таблетки не можна жувати, тому що це може призвести до подразнення шлунково-кишкового тракту. Ділити їх на дві таблетки також не рекомендується.

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

"Якщо ви наприклад розділите таблетку "Мезима", то вона не зможе подіяти на 100% там де це необхідно. Поділ таблеток не дає їм нормально діяти, а в деяких випадках може призвести до легких подряпин трахеї через гострі кінці розділеної половинки", - пояснив лікар.

пігулки

Нагадаємо, важливі поради, які допоможуть схуднути до літа: "рятувальний круг" піде без сліду

Раніше ми писали про те, що найпростіший спосіб зробити пастку для "кровососів" та інших комах