В Україні продовжує тривати воєнний стан, втім це не зупиняє шахраїв наживатися на чужому горі. В сучасному світі більшість людей тримають свої кошти на картці, і все рідше користуються готівкою, адже онлайн-платежі дозволяють оплатити усе, від товарів для повсякденного життя до комуналки.

Однак зберігання коштів на картці відкриває нові можливості для шахраїв.

Банківська карта та банкомат. Фото: youtue

Ледь не щодня аферисти розробляють нові схеми обману для виманювання коштів на вашій картці.

Правоохоронці поділилися порадами, які допоможуть вам уберегтись від шахрайських дій:

Популярні новини зараз

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

• Надійно зберігайте та не розголошуйте PIN-код до своєї платіжної картки. Регулярно змінюйте PIN-код. При введенні PIN-коду у банкоматі обов’язково прикривайте клавіатуру, щоб його неможливо було зчитати за допомогою встановленої шахраями мікровідеокамери.

• Створіть складний пароль до електронної пошти, соцмереж та інтернет-банкінгу. Складний пароль може містити 8 і більше символів, прописні та малі літери, цифри та спеціальні символи.

Створюйте унікальний пароль для кожного сервісу. Не використовуйте загальновідомі комбінації паролів або особисту інформацію.

Скрін, відео YouTube покупка онлайн

• Не розголошуйте усі реквізити платіжної картки та контролюйте рух коштів на рахунку. Тримайте в секреті цифри на зворотній стороні картки(CVV-код), коди (одноразові паролі) банків та мобільних операторів. Підключайте SMS-сповіщення стосовно операцій з платіжною карткою.

покупки онлайн, фото Pxhere

Нагадаємо раніше, гардероб ще можна врятувати: як усунути затхлий запах з одягу - ефективні методи

Як повідомляв портал "Знай.ua", про це багато хто навіть не здогадувався: як ще можна використати часник - кулінарії не стосується

Також "Знай.ua" писав, що їсти їх точно не захочеться: які продукти не можна заморожувати - втратять смак та корисні властивості

Виберіть iндивiдуальнi лiмiти на операції з вашою платіжною карткою. Використовуйте віртуальну картку для розрахунків в Інтернеті.

• Купуйте онлайн на тільки на перевірених сайтах.