Омбудсмен Сергій Горбачов розпочав боротьбу за права українських дітей, які навчаються за кордоном в умовах воєнних дій. Він звернувся до директорів українських шкіл із закликом до солідарності та відмови від зайвих вимог до учнів, які перебувають за межами країни.

Горбачов гостро позначив проблему надлишкових екзаменаційних норм, нагадуючи про державну підтримку дітей, які залишили країну через війну. Він говорить про ситуацію як про ганебну і вказує на неприйнятність обмежень та зайвих вимог з боку українських шкіл.

Школа, фото: скріншот з відео

Запитання, пов'язані з іспитами у п'ятому класі, викликають особливу увагу, а також відхилення керівників від вказівок Міністерства освіти щодо українознавчого компоненту.

Пост Сергія Горбачова / фото: скріншот Facebokk

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

"На всіх рівнях ми закликаємо наших дітей та батьків, які знайшли тимчасовий притулок за кордоном, залишатися на зв'язку з українською освітою", — написав він у своєму повідомленні.

Це явно відбиває занепокоєння українців за своїх дітей, які тимчасово перебувають за межами країни через воєнний конфлікт, та якості їх освіти.

"Ще раз — схаменіться, будьте українцями, а не пособниками х..ла, який тільки і мріє, щоб українці не поверталися додому, а наші діти не здобували українську освіту!"

Відповіді у Facebook від батьків підтримують Горбачова у його боротьбі за освітні права дітей, закликаючи до більшого розуміння та підтримки тих, хто навчається за кордоном в умовах нестабільності.

Коментар до допису Сергія Горбачова / фото: скріншот Facebook

Коментар до допису Сергія Горбачова / фото: скріншот Facebook

Коментар до допису Сергія Горбачова / фото: скріншот Facebook

А ми нагадуємо,повістки будуть вручати по-новому: які зміни анонсували

Як повідомляв Знай.ua раніше, заплатили вчасно, а зараховують за кілька тижнів: у Yasno пояснили в чому справа

Також повідомлялося, легко точно не буде: українцям пояснили, як відновити втрачені документи