Портативна газова плита стала для багатьох українців справжнім порятунком минулого року.

Через регулярні відключення світла в будинках, обладнаних електроплитами, стало неможливо елементарно приготувати їжу або нагріти воду. Ті, хто не придбав таку плиту минулого року, той подумує зробити це в нинішньому, але перш ніж купувати, варто розібратися, яка вам підійде краще, а також ознайомитися з головними перевагами.

Портативна газова плита, скріншот з відео

На що варто звернути увагу:

  • Система безпеки
На відміну від пальника портативна плита може мати захист від неправильної установки балона, підвищеного тиску або витоку газу. Також потрібно вибирати модель, що виділяє мінімальну кількість чадного газу. Це дуже важливо для використання плитки в закритому приміщенні.
  • Витрати палива
Інформація про витрати палива вказується в техпаспорті пристрою. Цей параметр вказує на час, коли закипить один літр води. Відповідно, чим нижчий цей показник, тим більша витрата газу.
  • Потужність
Тут все залежить від кількості людей, на яких потрібно готувати їжу. Та один літр їжі витрачається 1 кВт. У середньому одна порція їжі для дорослої людини становить 0,5-0,7 кг. Таким чином, для двох осіб достатньо плити потужністю 1-1,5 кВт.
  • Ширина варильної поверхні
Що також вигідно відрізняє плити від звичайних пальників, так це те, що чим ширша поверхня, тим більш габаритний посуд можна розмістити на плиті, то можна приготувати великий обсяг їжі за один раз.
  • Наявність п'єзозапалювання та регулювання
За допомогою п'єзоелементу можна запалити вогонь одним клацанням. Це дуже зручно, тому що сірники або запальнички можуть не опинитися під рукою. Ручку регулювання полум'я має більшість моделей плит, але в деяких вона відсутня.
  • Вага
Моделі відрізняються за своєю конструкцією та використовуваними матеріалами у виробництві. Туристичні плити можуть важити від 0,8 до 5 кг. Якщо пристрій потрібно часто переносити, краще вибрати модель з невеликою вагою.

Відкритий газ. Фото: Скриншот YouTube

Нагадаємо, коли чекати відключень світла – міністр назвав дві умови.

Раніше ми повідомляли, навіщо українцям класти цеглу на газові конфорки: цей метод врятує вас, якщо не буде опалення.

Популярні новини зараз

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще