Незабаром розпочнеться цикл зимових свят. Цього року вони трохи незвичні, адже вперше всі українці будуть святкувати Різдво 25 грудня за новим календарем.

Та чи будуть ці святкові дні вихідними і скільки будуть відпочивати українці на свята.

Свято, фото: скріншот з серіалу

Вже в перший місяць нового року буде досить свят і державних і релігійних, і професійних. Але війна та воєнний стан внесуть свої корективи у святкування.

1 січня вся Україна святкувала Новий рік і цей день завжди був вихідним. Цього року, з огляду на закон "Про регулювання трудової діяльності під час воєнного стану" зі змінами, це буде звичайний робочий день. Але деякі роботодавці можуть організувати для своїх працівників вихідний, якщо є необхідність.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Новий Рік, скріншот: Youtube

Релігійні свята через перехід на новоюліанський календар будуть зміщені на 13 днів назад. Тож, відтепер Святвечір офіційно буде проходити 24 грудня, замість 6 січня. Різдво тепер будуть святкувати 25 грудня, замість 7 січня. Маланки буде святкуватись 31 грудня, а раніше його святкували 13 січня (Старий новий рік). Хрещення відтепер буде святкуватись 6 січня замість 19 січня, як було раніше. Тож навіть якщо роботодавці будуть давати додаткові вихідні своїм працівникам, треба дивитись на новий календар свят, тому що старі свята не дають право на вихідний день. Наприклад, роботодавець навіть при бажанні не може зробити вихідним 7 січня.

Нагадаємо, портал Знай інформував, не гнівай Дракона, бо розплата буде велика: як не можна прикрашати ялинку у 2024 році

Раніше на порталі Знай повідомлялося, місяць перетвориться на темне око: які небезпеки таїть "Холодний місяць у повні" наприкінці 2023 року

Також, наш портал інформував, як скласти гірлянду, щоб її не довелося довго розплутувати: крутий лайфхак для свят