Цього року українські водії відчували справжні "цінові гойдалки" вартості пального. Спочатку ціна збільшувалася, після чого незначно опускалася.

Експерти говорять, що у наступному році позитивних змін очікувати не варто – пальне дешевшати не буде. Водії та власники автомобілів повинні підготуватись до того, що пальне їм доведеться купляти по іншій, новій вартості. Про це розповів експерт з енергетичних питань Генадій Рябцев в інтерв'ю 24 Каналу.

АЗС. Фото: скрін youtube

За словами експерта, для зростання вартості пального є щонайменше два фактори. Перше – інфляція, яка за прогнозами буде зберігатись і в наступному році. Другий фактор – девальвація. Про це свідчить аналіз та прогноз Національного банку, згідно з яким гривня і далі буде зазнавати змін.

Вартість пального може підвищитись також через низку деяких причин.Це можливо у випадку, якщо будуть ще якісь блокування кордону, як це спостерігалось недавно. А якщо до поляків приєднаються словаки, то результат може бути досить плачевний.

Популярні новини зараз

"Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

заправка автомобіля

Але не все так погано. Геннадій Рябцев стверджує, що не потрібно очікувати суттєвого зростання у ціні. Якщо говорити про зростання навіть на 2 гривні, такого не повинно бути у наступному році. Тому, якщо зростання буде, то воно буде не сильно відчутним, якщо на це не вплинуть зовнішні фактори, такі як блокада кордону.

Нагадаємо, портал Знай інформував, ціновий сюрприз від АЗС: в скільки обійдеться бензин, дизель і автогаз

Раніше на порталі Знай повідомлялося, звідки беруться борги в українців, які справно платять за блакитне паливо: газовики пояснили

Також, наш портал інформував, ціни на пальне сильно зміняться: до чого готуватись українцям