У сьогоднішніх реаліях багато чоловіків стикаються з проблемою, коли їх намагаються мобілізувати без належного медичного обстеження. І це, на жаль, може призвести до серйозних наслідків для здоров'я. Але що робити, якщо ви потрапили у таку ситуацію?

Перед тим, як чоловік отримує виклик до служби, він має пройти військово-лікарняну комісію. Однак, бувають випадки, коли медики визнають людину придатною до служби, навіть якщо вона має серйозні проблеми зі здоров'ям. Особливо часто це трапляється, коли людина потрапляє до військкомату після примусового приводу. Всі зусилля службовців спрямовані на те, щоб якомога швидше відправити призовника до військової частини, часто ігноруючи стан його здоров’я.

ТЦК заштовхує чоловіка в бус. Фото: скріншот з відео

Адвокати наголошують, що мобілізація особи з проблемами зі здоров'ям без проведення належного медичного обстеження є грубим порушенням законодавства. Якщо ви опинилися в такій ситуації, ось що потрібно робити:

Захищати свої права в такій ситуації — це не тільки ваше право, але й обов'язок перед собою та своєю родиною. Якщо ви впевнені, що ваш стан здоров'я не дозволяє служити в армії, не варто мовчати та погоджуватись із рішенням.

Нагадаємо, Економічному бронюванню бути: українці зможуть відкупитись від мобілізації

Раніше ми розповідали, що Отримав, у будь-якому випадку: ТЦК по-новому доставлятимуть повістки

Також, Чоловіків ловитимуть по-новому: новий проєкт мобілізації запущено