Ця осінь та зима, як і минуле літо, можуть стати випробуванням для громадян нашої країни.

Хоча прогнози дещо відрізняються, краще бути готовим до всього та зробити відповідні запаси вже зараз. Про те, що треба підготувати.

Продукти у холодильнику, скріншот: YouTube

Їжа

Звісно, ​​перша у цьому списку це їжа. Може бути таке, що приготувати не буде можливості, тому варто придбати мінімальний запас консервів, продукти бакалії, чай, тривале зберігання, сухофрукти, пастили та інші поживні високовуглеводні продукти. Сюди можна віднести мед та згущене молоко. Якщо є місце зберігання – картопля, цибуля та морква. Звісно, ​​стратегічний продукт – вода. Варто щоб кілька баклажок стояли в одному місці, якщо води не буде. Якщо в сім'ї є маленька дитина, слід зробити також відповідні запаси.

Дитина, фото sunnitusmaja

Популярні новини зараз

В Україні помітили жука-наркоділера: чим небезпечний

На додачу до війни і пандемії: українцям загрожує ще одне велике лихо

Віталій Сухович: у найбагатшого лісника знайшли мільйони доларів

Залишився тиждень: життя кардинально зміниться

Показати ще

Медикаменти також можна віднести до важливих запасів. Особливо це стосується людей, які страждають на хронічні захворювання. Слід також запастися предметами особистої гігієни.

Найголовніше, це утеплення свого житла. Вимкнення світла може супроводжуватися і вимкненням опалення. Саме тому слід зберегти тепло та закрити щілини у вікнах, купити обігрівач, якщо це стосується квартири. Для приватних будинків – запаси дров, вугілля та пічка для приготування різноманітної їжі.

Дрова - фото wood-bud.com

Також слід звернути увагу на альтернативні джерела енергії. Це можуть бути акумулятори, інвертори, павербанки та світлодіодні стрічки. Минулої зими були популярні гірлянди на батарейках, вони можуть бути використані як лампа.

Враховуючи можливість виникнення відключень світла, необхідно створити комфортні умови незалежно від ситуації.

Нагадаємо, що має зробити кожен: як убезпечити техніку від перепадів напруги під час відключення світла.

Раніше ми повідомляли, що можемо зимувати без відключень: українців обнадіяли прогнозом.