Представники посольство США в Україні передали президенту Володимиру Зеленському дані по авіакатастрофі в Ірані. Про це у Twitter повідомив міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

За словами міністра, Зеленський провів зустріч з представниками США, у ході якої український президент отримав важливі дані щодо авіакатастрофи. Зазначається, що у переговорах брала участь тимчасово повірена Крістіна Квін.

Зеленський, фото - Офіс президента

"Разом з Президентом Володимиром Зеленським зустрілися з представниками США, зокрема із керівницею Посольства в Україні Крістіною Квін. Отримали важливі дані, які будуть опрацьовані нашими фахівцями. Очікуємо розмови Зеленського з Держсекретарем США о 15:00", - зазначив Пристайко. Вадим Пристайко

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Показати ще

Сьогодні Зеленський відреагував на заяви світових лідерів про ракетний обстріл літака МАУ та попросив міжнародних партнерів надати дані і докази, що стосуються катастрофи літака МАУ в Ірані.

Аварія літака МАУ в Ірані, фото: REUTERS

"Враховуючи останні заяви лідерів держав у ЗМІ, ми закликаємо всіх міжнародних партнерів — насамперед, уряди США, Канади і Великобританії — надати дані і докази, що стосуються катастрофи, в розпорядження комісії з розслідування причин", - зауважив Зеленський. Володимир Зеленський

Раніше повідомлялося, що розвідувальний супутник США зафіксував тепловий слід двох іранських ракет, які були випущені в напрямку літака МАУ. Розвідка США переконана, що іранський радар розпізнав український літак як мету, після чого по ньому було запущено дві ракети класу "земля-повітря".

Авіакатастрофа в Ірані, 5 канал

Вадим Пристайко, скріншот: Twitter

Нагадаємо, Іран опублікував звіт про причини аварії літака МАУ поблизу Тегерана

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Ірані розбився літак МАУ з українцями на борту, усі версії трагедії

Також "Знай.ua" писав, про аварію українського літака в Ірані: повна хроніка і що відомо