Померла українська заробітчанка Оксана Харченко, яку роботодавець у Польщі викинув на вулицю з інсультом. Про це повідомив ексдипломат і голова суспільно-культурного товариства "Польща-Україна" Вітольд Горовський.

Інцидент стався ще навесні 2018-го року у Великопольському воєводстві. Щоб уникнути відповідальності за нелегального працівника, роботодавець вивіз її в місто і викликав поліцію до нібито п'яної жінки.

Загибла заробітчанка Оксана Харченко, фото: rbc.ua

Зі слів дипломата Оксана Харченко перебувала на реабілітації в Польщі до грудня 2018-го, а потім її перевезли в рідне село неподалік від Турки Львівської області, де за нею доглядала родина.

"Її загальний стан був хорошим, але вона не відновила свою здатність до самостійного життя. Два тижні тому я зв'язався з Наталією (сестрою Оксани. - Ред.) і отримав інформацію про те, що вона все ще перебуває в будинку своєї сім'ї", - пише Горовский. Вітольд Горовський

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Однак, 13 січня жінка померла. Повідомляється, що вона довго хворіла на ниркову недостатність, але остаточна причина смерті наразі не називається.

Загибла заробітчанка Оксана Харченко, фото: rbc.ua

Нагадаємо, раніше заробітчанин повернувся в Україну з Данії і сторопів: що неприємно вразило земляка

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям назвали найкращі економ-курорти, проживання, харчування та дорога — за копійки

Також "Знай.ua" писав, що потрапити до Європи стало легше: що змінилось для заробітчан та мандрівників