Українські студенти, які навчаються в Польщі, звернулися до президента України Володимира Зеленського та інших органів вищої влади з проханням допомогти їм у розв'язанні нагальних проблем, пов'язаних з освітою за кордоном. Молоді люди не можуть повернутися до країни навчання, втратили джерела доходу (які власне й дозволяли їм сплачувати за освіту, рахунки за яку продовжують надходити), а також були вимушені залишити свої речі на знімному житлі, за оренду якого вони мають платити навіть перебуваючи в Україні.

Відповідне відео розмістила на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook користувачка Наталія Брелус.

Головною проблемою, у якій просять сприяння студенти - змога перетнути кордон. Польща дозволила повернутися власникам довгострокових віз на роботу, але на студентів таке рішення не розповсюджується.

Звернення українських студентів, фото Facebook

"У зв’язку з пандемією, ситуація на світі змінила наше життя і не дає жодних гарантій стосовно майбутнього. Ми – українські студенти, які навчаються за кордоном (у Польщі) звертаємось до Президента та Міністерства закордонних справ України з проханням про обговорення питання перетину кордону українськими студентами на тих самих підставах, як сезонні працівники з робочими візами на території Польщі. Ми не погоджуємося з тим, що польський уряд дозволяє їхати до сусідньої країни людям з довгостроковою візою на роботу, але ніхто не дає можливості повертатись студенту, щоб забрати свої речі, вирішити формальності з університетом і закінчити навчання.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Ми просимо відреагувати на відеозвернення, яке стосується усіх студентів, які не можуть повернутись у Польщу. Ми щиро надіємось на розуміння українського та польського урядів, які дадуть можливість нам, так само як працівникам повернутись до Польщі", - йде мова в описі до відео.

Українці запевнили, що навчання в Польщі дає їм можливість отримати європейський досвід, які вони прагнуть згодом застосувати в Україні.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Без їжі, пива і надії - у Києві студентів зачинили на жорсткий карантин, відео.

Як повідомляв портал Знай.ua, Київські студенти стали жертвами коронавірусу, залишившись без даху над головою.

Також Знай.ua писав, що Студент із Львівщини втратив сім'ю в страшній аварії - загинули три найдорожчі жінки, залишився зовсім один.