Служба безпеки України почала кримінальне провадження щодо представників української делегації на переговорах у Мінську - Андрія Єрмака і Леоніда Кучми.

СБУ відкрила кримінальну справу за фактом вчинення державної зради главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і екс президентом України Леонідом Кучмою.

Про це повідомив нардеп від партії "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Як доказ нардеп оприлюднив лист з СБУ, в якому сказано, що справу про держзраду "окремих представників української делегації" на переговорах в Мінську відкрито на підставі звернення В'ятровича та за рішенням Шевченківського райсуду Києва від 23 квітня.

Вятрович зазначив, що в листі СБУ "посоромилася" назвати прізвища "окремих представників" і не завели справу відразу після звернення депутата, через що йому "довелося звертатися до суду".

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

"СБУ нарешті відкрила кримінальне провадження за фактом вчинення державної зради "окремими представниками української делегації" на переговорах у Мінську. Шкода, що СБУ соромиться прямо назвати прізвища вказаних у моєму зверненні "окремих представників", адже йдеться про голову офісу президента Андрія Єрмака і другого президента України Леоніда Кучму. А ще шкода, що СБУ не вчинила за законом одразу після мого звернення, і мені довелося звертатися до суду", – написав В’ятрович 18 травня.

Вятрович зазначив, що відкриття кримінальної справи проти Єрмака і Кучми - це лише перший крок.

"Зрозуміло, що відкриття провадження - це лише перший крок. Адже президент Зеленський, керівник його адміністрації Єрмак і голова СБУ Баканов - давні друзі і колеги по" Кварталу 95 ". Одна команда, спільники. І рішення про дії в інтересах держави-агресора учасники переговорів в Мінську явно не експромтом брали. Важко вести розслідування, коли є всі шанси вийти на самих себе ", - зазначив В'ятрович.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський разом з главою ОП Єрмаком поклали квіти до Вічного вогню в Києві

Як повідомляв портал Знай.ua, Єрмак запросив на посаду свого радника ексміністра фінансів Уманського

Також Знай.ua писав, Лерос "злив" компромат на Єрмака щодо торгівлі посадами