Єрмака і Кучму запідозрили у держзраді — СБУ відкрила кримінальну справу

Служба безпеки України почала кримінальне провадження щодо представників української делегації на переговорах у Мінську — Андрія Єрмака і Леоніда Кучми. СБУ відкрила кримінальну справу за фактом вчинення державної зради главою Офісу президента Андрієм Єрмаком і експрезидентом України Леонідом Кучмою. Про це повідомив нардеп від партії "Європейська солідарність" Володимир В'ятрович на своїй сторінці у Facebook.

Андрій Єрмак, скрін з відео

В Україні хочуть запровадити подвійне громадянство

Представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що народні депутати вже на цьому тижні мають на меті розглянути проєкт закону про подвійне громадянство №2590. Про це він розповів під час погоджувальної ради, трансляція якої велася на YouTube.

Популярні новини зараз

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Варто зауважити, що ще минулого року український лідер подав на розгляд парламенту законопроєкт №2590, який передбачає можливість отримання подвійного громадянства.

Стефанчук, фото з вільних джерел

Експерти розповіли, що чекає на українські магазини після карантину

Українські експерти розповіли, як змінилися споживчі звички жителів країни під час карантину, спричиненого коронавірусом, а також, що буде з магазинами після його закінчення. Відтак, як відзначається, через карантин, який практично зупинив всю роботу магазинів та ТРЦ, українці почали купувати все переважно в Інтернеті та обирають для цього іноземні інтернет-магазини. За словами директора компанії з міжнародної логістики Юрій Беневітський, купують вони переважно споживчу техніку, ліхтарики, кабелі, одяг, зарядні пристрої та БАДи.

Магазин, фото: Getty Images

Зеленський пообіцяв кримським татарам квартири та два свята в Україні

18 травня Володимир Зеленський вшанував пам'ять жертв геноциду кримських татар і зустрівся з представниками корінного народу півострова. Президент збирається дати державний статус двом мусульманським святам, а також створити робочу групу по справах кримськотатарського народу. Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

Зеленський заявив, що незабаром видасть указ про присвоєння державного статусу святам Курбан-Байрам і Ураза-Байрам. Також він подасть кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ, щоб кримськотатарський народ був представлений на дипломатичному рівні.

Зеленський, фото: Офіс президента

Банкомати ПриватБанку запрацюють по-новому — як зняти готівку

ПриватБанк вдосконалив свої банкомати і тепер можна здійснювати будь-які дії з коштами на своєму рахунку, не вставляючи картку в апарат. Нові банкомати ПриватБанку мають підтримку NFC, що дозволяє не вставляти карту безпосередньо в банкомат, а тільки піднести її до спеціальної зони, після чого ввести PIN-код. В більшості випадків дана зона розміщена зліва від клавіатури. Про нові правила користування банкоматами повідомили в пресслужбі фінустанови.

біля банкомату, фото: procherk.info