У багатьох людей є хобі, всі вони різні — хтось збирає значки, хтось марки. А от деякі люди просто обожнюють їсти з особливим ритуалом, а ще добре, щоб у цієї їжі були різні історії. Так, є люди, які готові витрачати великі суми грошей на їжу, і не просто на їжу, а на шедеври високої кухні різних країн.
Є одна історія, про дівчину з Сан-Франциско, яка вирішила вельми пишно поїсти. Студентка вирушила до закладу Saison - одне з найдорожчих у США. За обід їй довелося віддати 600 "зелених". Цікаво, що ж такого незвичайного їй вдалося поїсти за ціною, яка дорівнює практично одній нерозмитненій "євроблясі".
Про цю історію дівчина розповіла в одній з соціальних мереж і додала фото.
Спочатку студентці подали чай. Заварили його з пучка свіжих трав, які зібрали в саду ресторану. Заварка складається з ялиці, деревію, ромашки, меліси, анісу та ісопу. За чаєм було блюдо з морських водоростей та ікри на подушці з молодого шпинату. Блюдо заправили пряженим вершковим маслом, яке потрапляє на кухню закладу просто від виробника — корови Белли, яка належить ресторану.
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Напевно, це блюдо нагадало вам мокру серветку, але ні, це сашимі з кальмара, приправлені екзотичними спеціями. Таким кулінарним вишукуванням стали молюски гуідак. За молюсками пішов морський їжак. Подали його на запеченому на грилі шматочку хліба. Так як в морських їжакаї міститься величезна кількість жиру, їх називають морським маслом. Апетитно, чи не правда?
Ви досі вважаєте редьку звичайним і нічим не примітним продуктом? Виявляється, блюдо з редьки, прикрашене усіма її частинами, вважається вишуканим частуванням. Страву подають із желе, приготованим з редьки з легким оцтом. Дивно… Страви високої кухні необов'язково повинні бути з екзотичних продуктів. У дорогому ресторані вам подадуть гарбуз, приготований трьома різними способами. У першому випадку його обсмажать і подадуть з топінгом з пластівців восьминога.
У другому випадку гарбуз обсмажать на відкритому вогні і прикрасять невеликою кількістю крем-фрешу, який зробить солодкість плода виразнішою. Третє блюдо — пюре з гарбуза, полите гарбузовою олією холодного віджиму. Слідом за гарбузом дівчині запропонували спробувати м'ясо антилопи з салатом зі свіжих трав, фаршированим радиккьо і солодким маслянистим печивом. Якщо вам не доводилося куштувати м'ясо антилопи, то можна сказати, що на смак воно дуже нагадує оленину, але його не порівняти з іншим червоним м'ясом.
Таким блюдом був бульйон з антилопи зі свіжими травами. Логічно, вам не здається? Нарешті прийшов час десерту. Першим подали копчене морозиво з карамелевим топінгом. Таким солодким сюрпризом стало асорті з зацукрованих горіхів і какао-бобів. Шеф-кухар закладу дає гостеві можливість самостійно доповнити морозиво горіхами і какао-бобами за смаком. Дуже приємно здивував відвідувачку вершковий цитрусовий коктейль. Його подають у справжнісінькій апельсинової шкірці, і виглядає це дуже ефектно. Яскраво виражений смак карамелізованого апельсина просто зводить з розуму. Потім порадували гостю кулькою голубичного сорбету, политого чорничним топінгом і бренді. Райська насолода!
Таким делікатесом став батончик "Снікерс". Але тут його подають у такому вигляді, в якому ви не зможете придбати його в магазині. "Снікерс" прикрашають золотим листом, що перетворює його на дійсно дорогий і багатий десерт. На прощання дівчині вручили незвичайний подарунок: власний примірник меню ресторану і різноманітні екзотичні спеції.
Дорогий читачу, як тобі така трапеза? Звичайно це трохи цинічно, якщо врахувати, що в Україні таку суму простим громадянам потрібно заробляти близько двох місяців. Однак, інформація подана заради "наукового інтересу". Щоб ви всі могли таке собі дозволити, або просто взяти кілька ідей для оформлення і запрошувати гостей. Смачного.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, археологи виявили 2000-літній пиріг — хто-небудь хоче шматочок?
Як повідомляв Знай.uа маринуємо скумбрію в банку - простий рецепт підкорить ваших гостей.
Знай.uа писав, картопля, від якої неможливо відірватися — топ хитрощів при запіканні бульби.