У NASA повідомили, що запущений Crew Dragon здійснив стиковку з МКС Пілотований корабель Crew Dragon з астронавтами на борту, який стартував у суботу, скоїв автоматичне стикування з МКС.

"Стиковка підтверджена, вона відбулася в 10.17 за часом Східного узбережжя (17.11 мск)" – повідомив провідний трансляції, яку ведуть НАСА і SpaceX.

Перший в світі комерційний пілотований корабель Crew Dragon з екіпажем на борту успішно стартував з мису Канаверал, США. Розробкою шаттла займалася компанія Space X Ілона Маска. До цього Америка дев'ять років відправляла своїх астронавтів на російські ракети.

Так, американські астронавти Даг Херлі і Боб Бенкен зістикувалися з Міжнародною космічною станцією (МКС). Херлі і Бенкен стартували з Флориди в суботу.

МКС на орбіті Землі

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Вартість старту ракети Ілона Маска Falcon 9 зараз становить близько 60 млн доларів. При цьому в майбутньому підприємець планує знизити ціну майже на третину — до 43 млн доларів

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ракета стартувала! Crew Dragon Маска з другої спроби вирушив на МКС.

Як повідомляв портал Знай.ua, SpaceX уперше за останні 10 років повинна була відправити астронавтів NASA в космос з території США.

Також портал Знай.uа писав, що SpaceX випустила симулятор стикування з МКС.