У Держрезерві України повинно було зберігатися майже 2700 вагонів зерна. Але їх "з'їли миші", чим завдали збитків більш ніж на 800 млн грн. Цю нестачу виявили в ході аудиту.

Ці ж самі "миші" забралися в структуру Держрезерву в Чорткові на Тернопильщине і очистили там склади зерна, яке вмістилося б у більш ніж 150 вагонів-зерновозів. Про витівки "мишей" повідомив на своїй facebook-сторінці радник глави МВС Михайло Апостол.

Скріншот повідомлення

"Майже 2700 вагонів зерна, яке повинно б знаходитися на зберіганні у Держрезерві з’їли миші. Сума збитків більше 800 млн.грн. Цю нестачу,за словами колишнього керівника Держрезерву Ярослава Погорілого,виявили в ході аудиту. Ненажерливі миші добралися також до структури Держрезерву у Чорткові,на Тернопільщині . Тут вони очистили склади зерна ,яке б помістилося у більше як 150 вагонів- зерновозів", - написав Апостол.

За словами тепер уже колишнього очільника Держрезерву Ярослава Погорілого, певний товар за документами на складах є, але під час перевірки з'ясовується, що його вже немає. На одному з підприємств ми не знайшли майже 18 тисяч тонн зерна, на іншому — майже 20 тисяч, на третьому — 112 тисяч тонн. От уже 150 тисяч тонн зерна, які буцімто у нас є, але насправді вже давно розкрадені та продані.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Знайшли цікаву цистерну з нафтопродуктами. Якщо по ній стукнути, то гуде, як порожня, якщо взяти щупом пробу рівня нафтопродуктів, то цистерна повна. Зрештою з'ясувалося, що під віконечком для щупа було приварено трубу, і лише вона була заповнена нафтопродуктами, а решта цистерни стояла порожньою. Отакі винаходи", - каже Погорілий.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, звільнення Ярослава Погорілого – призведе до відновлення корупційних схем в Держрезерві - заява

Як повідомляв портал "Знай.ua", Шмигаль назвав два сценарії продовження карантину в Україні. Карантин в Україні, який було введено до 24 березня у зв'язку з поширенням пандемії коронавірусу, можуть послабити

Також "Знай.ua" писав, Зеленський підписав закон про соцгарантії в умовах карантину, що передбачає документ