Шахраї знайшли новий спосіб вкрасти гроші у клієнтів ПриватБанку. З'явилася інформація про аферистів, які телефонують клієнтам установи, втираються до них у довіру та видурюють всю інформацію. Що найцікавіше, у цих зловмисників є дані про користувача, зокрема, дата випуску карти.

Зазначається, що людям, які ледь не стали жертвами шахрайських схем, спочатку дзвонить людина, що представляється співробітником служби безпеки ПриватБанку і запитує, чи проводите ви в цей момент транзакцію в якомусь інтернет-магазині.

ПриватБанк, скріншот: YouTube

Звісно, жодної транзакції не проводить ні ця людина, ні хтось інший. Але таким чином аферисти змушують потенційну жертву вийти з рівноваги і почати хвилюватися. Крім того, у шахраїв є майже всі дані про банківську карту того, кому вони дзвонять.

Спочатку запитують про те, чи проводилась транзакція з допомогою карти, 4 останні цифри якої вони називають і ці цифри дійсно збігаються з цифрами картки жертви. Тоді шахраї пропонують людині назвати роботу код CVV, щоб заблокувати карту.Українців закликають бути пильними і не надавати жодної інформацію про свою банківську карту.

Популярні новини зараз

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Слід також пам'ятати, що за жодних умов не можна передавати код CVV ні "службі безпеки", ні роботу. Цей код ніде не зберігається, і вкрасти його зловмисникам неможливо навіть в разі злому бази банку.

Телефонні шахраї, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Україна відкрила кордони — як можна потрапити в Польщу, Угорщину, Словаччину, Румунію і Молдову

Як повідомляв портал "Знай.ua", з 1 червня запрацює Укрзалізниця, у яких областях зможуть скористатися послугами перевізника. До запуску готові 42 потяги, але їхня кількість може збільшитися

Також "Знай.ua", у 2021 ціна на холодну воду в Україні різко зросте, якими будуть нові тарифи