Щоб смачно і з користю вживати продукт, дуже важливо правильно зберегти його свіжість. Свіже м’ясо псується дуже швидко, тому бажано його готувати відразу після покупки. Охолодження затримує мікробіологічні процеси і ферментування. Наприклад, фарш будь-якого виду не можна зберігати понад 10 годин при температурі до + 7 ° C.
Крім термінів, існує низка правил, дотримуючись яких свіжість продукту зберігатиметься довше:
1. По можливості, зберігайте продукт великими шматками. М’ясо без кісток також довше збереже свіжість.
2. Якщо холодильник невеликий або старого зразка, покладіть продукт на верхню полицю – там найнижча температура.
3. М’ясо краще вийняти з пакета і перекласти у скляний, пластиковий або емальований посуд та нещільно прикрити кришкою. Також можна накрити рушником або серветкою.
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
4. Потрібно слідкувати, щоб в холодильнику не було зіпсованої їжі, неприємного запаху, цвілі.
Скільки часу зберігається м'ясо та риба:
Яловичина
- сира – 3-5 днів, в морозильнику – 6-12 місяців
- готова – 3-4 дні, в морозильнику – 2-6 місяців
Курятина
- сира – 1-2 дні, в морозильнику – 9 місяців
- готова – 3-4 дні, в морозильнику – 2-6 місяців
Червона риба
- сира – 3-5 днів, в морозильнику – 6-8 місяців
- готова – 3-4 дні, в морозильнику – 2-6 місяців
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету
Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби
Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки