Відомий український педіатр Євген Комаровський у своєму Instagram відповів на питання користувачки про те, коли потрібно припиняти самолікування і звертатися до лікаря, особливо в умовах пандемії коронавірусу.

"Завжди намагаюся слідувати вашим рекомендаціям і не бігаю зайвий раз по лікарях, зазвичай обходячись розумним самолікуванням. Але в ситуації з коронавірусом якось боязко – дуже вже швидко все змінюється. Як зрозуміти, де та тонка грань між "лікуйтеся вдома" і "занадто пізно звернулися до лікаря"?", - звернулася жінка до лікаря.

На це Комаровський відповів, що в таких випадках є у всьому світі сформульовані дуже зрозумілі, прості і конкретні правила. "Це чи не найголовніше питання у медицині, особливо в амбулаторній. І саме тому у всьому світі сформульовані дуже зрозумілі, прості і конкретні показання до того, коли треба негайно припиняти самолікування та звертатися до лікаря. Стосовно коронавірусу такими показаннями вважаються наступні: температура вище 39 градусів, яка не знижується після застосування жарознижуючих засобів, відчуття нестачі повітря, загальмований свідомість, поєднання слабості, високої температури і діареї", - написав педіатр.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, Комаровський розповів, як сварки батьків впливають на дітей. Доктор Комаровський закликав батьків не "вбивати" дітей своїми сварками.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Комаровський розповів, чому голосував за Зеленського.

Також портал "Знай.ua" писав, що Комаровський навчив матусь міряти температуру.