Якщо ви хочете навчитися правильно віджиматися, ці кілька правил допоможуть Вам віджиматися з нуля, а також удосконалити свої навички і збільшити кількість повторень, якщо у Вас вже є досвід. Правила для новачків і досвідчених спортсменів підготував тренер Андрій Хомицький.

Перед віджиманням тренер радить обов'язково розім'ятися. Якщо є значна зайва вага, тренер рекомендує починати з віджимання від стіни. Руки не потрібно випрямляти до кінця, а залишати завжди в упорі. Потрібно виконати 3-4 підходи по 15-20 повторень. При цьому положення корпусу треба утримувати рівно, поперек не повинен опускатися — він має з самого початку звикати до правильного положення.

Андрій Хомицький, скріншот: YouTube / Khomytskyi Pro

При правильній техніці, ви обов'язково почуєте, як включається у роботу трицепс. Подумки слід знаходитися саме в цих м'язах і не уникати відчуттів, радить тренер.

Віджимання від лавки. У колінах має бути 90°, спина рівна. Пробуємо опускатися максимально низько і випрямити руки. На вдиху — опускаємося. Якщо вдалося виконати 2 підходи по 15 повторень, то після 30 секунд відпочинку можна спробувати декілька повторень з рівними ногами. Така вправа ще більше пропрацьовує цільові м'язи. Виконати 2 підходи по 10 повторень.

Популярні новини зараз

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Віджимання у техніці "Хвиля". Тут робиться акцент не так на саме віджимання, а більше на те, щоб контролювати своє тіло паралельно підлозі без провисання попереку і без купола. Ми лягаємо, підіймаємося плавно і виправляємося у положення "планка". Фіксуємося і тепер ставимо акуратно коліна на підлогу та опускаємося.

Андрій Хомицький, скріншот: YouTube / Khomytskyi Pro

Наступною вправою Хоміцький показує віджимання від лавки під кутом. Лікті потрібно тримати в сторони, погляд перед собою, спина — пряма лінія. Опускаємося на вдиху. Руки трохи ширше плечей.

Віджимання у негативну фазу. Повільно опускаємося з положення планки, лягаємо на підлогу. Підіймаємося з колін, тепер підіймаємо самі коліна і знову опускаємося.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, накачати прес легко - топ-8 ефективних вправ для найлінивіших. Ефективні вправи, щоб накачати прес у домашніх умовах

Як повідомляв портал "Знай.ua", як не набрати зайві кілограми, топ найкращих домашніх тренувань. Тренування вдома, як зберегти форму без походів у зал

Також "Знай.ua" писав, улюблений тренер Камінської показав, як "зліпити" тіло мільйонера за 15 хвилин — прості вправи. Тренер Андрій Хомицький продемонстрував ефективне тренування