Експрезидент Петро Порошенко прибув до суду щодо обрання йому запобіжного заходу у справі про незаконне призначення Сергія Семочко, і виступив перед своїми прихильниками, які зібрались на мітинг біля будівлі Печерського райсуду.

Під час виступу Порошенко повідомив, що стосовно нього відкрито ще одне кримінальне провадження - "за розпалювання міжрелігійної ворожнечі" через надання Томосу про автокефалію Української православної церкви.

″Ще одна новина, про яку я дізнався тільки на цьому тижні. Виявляється, вони порушили проти мене ще одну справу. Називається вона, дослівно процитую, я нічого не видумую - ″За розпалювання міжрелігійної ворожнечі шляхом отримання Томосу і створення православної церкви України″, - повідомив лідер "Європейської солідарності".

Учасники багатолюдного мітингу прихильників екс-глави держави відповіли на цю інформацію вигуками: ″Ганьба!″.

Зазначимо, що п'ятий президент є фігурантом щонайменше 15-ти кримінальних проваджень.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко на виступі перед засіданням Печерського райсуду прокоментував справи, відкриті проти нього.

"Що таке це судове засідання? Вперше за 28 років незалежності України президент йде до суду, де стовідсоткові їх прокурори вимагають арешту. Це дрібна помста дрібних закомплексованих людей. Нікчемна помста незначних осіб, які не люблять Україну", - сказав Порошенко.

У чому ж звинувачують Порошенка в кримінальному провадженні, за яким Офіс генерального прокурора оголосив експрезиденту підозру.

Політику закидають тиск на главу Служби зовнішньої розвідки в 2018 році. Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом, він "видав явно злочинний наказ", яким схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божка до перевищення ним влади та службових повноважень.

Божок нібито за наказом Порошенка призначив на посаду заступника голови СЗР Сергія Семочка.

10 червня 2020 року ДБР заявило, що Порошенку повідомили про підозру у цій справі. Але адвокати заперечували вручення підозри —

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Порошенка позбавили депутатських виплат

Як повідомляв портал Знай.ua, у Порошенка помер батько

Також Знай.ua писав, Офіс Генпрокурора вимагатиме помістити Порошенка під варту