Опальний нардеп Гео Лерос піддав жорсткій критиці заяви влади про кадровий голод та можливе призначення скандального ректора Сергія Шкарлета на посаду Міністра освіти та науки України.

Про це Гео Лерос написав на своїй сторінці у Facebook.

"Розмови про кадровий голод - це сором для 40 млн країни, це зневага для всієї української нації! Країна деградує і все починається з освіти. Українці очолюють величезні світові корпорації, українці створили мільярдні компанії, десятки тисяч українців мають дипломи найпрестижніших вузів в світі, а нам на міністра освіти пропонують призначити відрижку табачника, керівника провінційного вузу аутсайдера. Кадровий голод, бо шукають вовка в овечій шкурі. Зараз критерій вибору - це добре замаскований корупціонер. Якщо вам цікаво дізнатись звідки ця людина, його Тищенко привів Єрмаку, за те, що пан Шкарлет разом з іншими ректорами обіцяли голоси на місцеві вибори. Тому такий цінний кадр потрапив на стіл Президенту", - пише Гео Лерос.

За словами нардепа, допомагає просуватися Сергію Шкарлету інший "цінний кадр" - Микола Тищенко, який вже почав збирати підписи за відставку голови комітету освіти Бабака.

"Так ось, за те, що комітет освіти не підтримав цього кандидата, Тищенко почав збирати підписи за зняття голови комітету освіти Бабака. Дивно, адже сам Бабак був обличчям президентської кампанії, а справжнє обличчя виходить, що людина Табачника і прихильник Януковича? Сергій Шкарлет у 2010 році був обраний депутатом Чернігівської обласної ради від Партії Регіонів. «Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича... Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів. Впевнений, разом з Президентом ми вибудуємо міцну вертикаль влади, яка займатиметься ділом і досягне значних результатів» – Сергій Шкарлет, 2010 р.", - пише Гео Лерос.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

Також нардеп запевняє, що у наукових роботах ректора скрізь присутній плагіат, та подібні праці не свідчать про його професіоналізм.

"У монографії Сергія Шкарлета скізь плагіат, на понад 30 сторінках скопійовано, включаючи формули і таблиці, фрагменти статті Т. В. Бугай та без змін скопійовано текст зі статті О.В. Апарової. У наукових статтях Сергія Шкарлета на 5 сторінках текст з роботи Л. С. Ладонько та на 10 сторінках майже без змін запозичений текст зі статті В. В Микитенко. Ганьба за такого голосувати!", - підкреслює Гео Лерос.

Як писав Знай раніше, Чернігівський національний технологічний університет, ректор якого Сергій Шкарлет претендує на посаду міністра освіти і науки, купив позашляховик VW Amarok за гроші, які могли піти на доплати викладачам. Про це пише Станіслав Грещишин, який свого часу обіймав посаду керівника патронатної служби міністра у Міністерстві охорони здоров'я України. Відповідний допис з посиланням на тендер він опублікував на своїй сторінці у Facebook.